Новата "лява " партия |
Здравей, гостенино ( Влизане | Регистриране )
![]() ![]() |
Новата "лява " партия |
Apr 5 2009, 12:47 PM
Коментар
|
|
|
Member ![]() ![]() Група: Members Мнения: 15 Регистриран на: 24-February 09 Потребител: 6 |
Вчера се учредила нова лява партия. Ето съобщението от пресата, публикувано в сайта
http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?o...8&Itemid=95 Ето и коментара на Идеята под статията: "Нови партии могат да имат успех само със силни и мощни идеи за бъдещето на България и Ч�?СТ�? Л�?ЦА ОТ ПРЕХОДА. Божинов да не се мисли за "чисто лице"-чисти лица в БСП няма, само НЕморален човек може да се пребоядиса и да гледа как се разграбва България и да гласува закони с такава цел. Коментар е изли�?ен за всеки който е предал лявата идея. Сега се сетиха за здравеопазването и т.н., а за краденото и изнесеното още не се сещат?- защо ли ?Защото и те ще папат от тази ръчичка, това е стратегия на мимикрията на БСП , а не на прехода-преход няма, има ГРАБЕЖ?! Преход накъде точно и за кого точно?-ПРЕХОД НАЗАД-единствени в света се върнахме със 70 години назад! НЕ �?М ВЯРВАЙТЕ БЪЛГАР�?! " Аз съм на същото мнение. Продължавата мимикриите на БСП и безмисленото увеличаване числото на партиите, които нищо няма да направят, защото нямат нито нови чисти лица, нито силни завладяващи политически идеи и платформи. Роенето продължава.. Специално в тази партия аз не виждам истинката лява идея. А знаят ли нейните създадели каква е истинската лява идея? Какво мислите и вие? |
|
|
|
Apr 16 2009, 10:20 AM
Коментар
|
|
|
Member ![]() ![]() Група: Members Мнения: 19 Регистриран на: 15-April 09 Потребител: 40 |
Вчера се учредила нова лява партия. Ето съобщението от пресата, публикувано в сайта http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?o...8&Itemid=95 Ето и коментара на ?деята под статията: "Нови партии могат да имат успех само със силни и мощни идеи за бъдещето на България и Ч?СТ? Л?ЦА ОТ ПРЕХОДА. Божинов да не се мисли за "чисто лице"-чисти лица в БСП няма, само НЕморален човек може да се пребоядиса и да гледа как се разграбва България и да гласува закони с такава цел. Коментар е изли?ен за всеки който е предал лявата идея. Сега се сетиха за здравеопазването и т.н., а за краденото и изнесеното още не се сещат?- защо ли ?Защото и те ще папат от тази ръчичка, това е стратегия на мимикрията на БСП , а не на прехода-преход няма, има ГРАБЕЖ?! Преход накъде точно и за кого точно?-ПРЕХОД НАЗАД-единствени в света се върнахме със 70 години назад! НЕ ?М ВЯРВАЙТЕ БЪЛГАР?! " Аз съм на същото мнение. Продължавата мимикриите на БСП и безмисленото увеличаване числото на партиите, които нищо няма да направят, защото нямат нито нови чисти лица, нито силни завладяващи политически идеи и платформи. Роенето продължава.. Специално в тази партия аз не виждам истинката лява идея. А знаят ли нейните създадели каква е истинската лява идея? Какво мислите и вие? Въобразяват си, че ще отнемат електората на БСП и са новата лява алтернатива-Да ,ама не, нямат нито идеи, нито какво да предложат в замяна ,същите виснали мутри… абе жалка работа БСП ноже да бъде победена само ако се яви срещу нея силна лява идейна алтернатива |
|
|
|
Jun 19 2009, 10:48 PM
Коментар
|
|
|
Member ![]() ![]() Група: Members Мнения: 21 Регистриран на: 15-June 09 Потребител: 110 |
Въобразяват си, че ще отнемат електората на БСП и са новата лява алтернатива-Да ,ама не, нямат нито идеи, нито какво да предложат в замяна ,същите виснали мутри… абе жалка работа БСП ноже да бъде победена само ако се яви срещу нея силна лява идейна алтернатива Пчеличката Мая /бкп/ си роди още една малка... |
|
|
|
Feb 23 2010, 11:44 PM
Коментар
|
|
|
Member ![]() ![]() Група: Members Мнения: 19 Регистриран на: 15-April 09 Потребител: 40 |
Пчеличката Мая /бкп/ си роди още една малка... Точно така, виж какви данни за учредителите намерих: Илия Божинов, Иван Божинов и Георги Божинов са синове на члена на ПБ на ЦК на БКП Тодор Божинов! След 10 ноември в следствие на раздадените милиарди ТЕ също се облажват. Процеса на КРИМИНАЛНОТО забогатяване подробно е описан в книгите на Георги Тамбуев "Особено мнение" ," Корупция облечена във власт" и др. Впрочем не е тайна, че Георги Божинов е крупен КАПИТАЛИСТ, собственик на редица стопански субекти, едно от които е шивашкото предприятие „2 юни” АД в родния им град Враца. Божинов е също председател на съвета на директорите на Добруджа – Кит – Исперих. Тук като съдружник с разградския „почтен” бизнесмен, Атанас Дочев Петков, участва и съпругата на левия депут - Даринка Божинова. Е, ляво движение или партия не се прави с КАПИТАЛИСТИ! Няма как и това в световната практика го няма. Както рече журналиста Велизар Енчев – „ Лампите светнаха, грейна и всичко се видя”...? Видя се кои се облажиха от ПРЕХОДА и станаха КАПИТАЛИСТИ и кои бяха ограбените МЪЧЕНИЦИ на пладнешкото приватизационно... Прочитане на целия коментар крадене..? Гл.прокурор Филчев правилно е казал, , криминален преход, разбойническа приватизация, незаконно забогатяване...? Сега е късно да се реанимира нещо, което е ОКОНЧАТЕЛНО унищожено! Днес единствен господар е вилнеещия ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ! |
|
|
|
Sep 2 2010, 08:03 PM
Коментар
|
|
|
Member ![]() ![]() Група: Members Мнения: 10 Регистриран на: 21-July 10 Потребител: 2,001 |
Точно така, виж какви данни за учредителите намерих: Илия Божинов, Иван Божинов и Георги Божинов са синове на члена на ПБ на ЦК на БКП Тодор Божинов! След 10 ноември в следствие на раздадените милиарди ТЕ също се облажват. Процеса на КРИМИНАЛНОТО забогатяване подробно е описан в книгите на Георги Тамбуев "Особено мнение" ," Корупция облечена във власт" и др. Впрочем не е тайна, че Георги Божинов е крупен КАПИТАЛИСТ, собственик на редица стопански субекти, едно от които е шивашкото предприятие „2 юни” АД в родния им град Враца. Божинов е също председател на съвета на директорите на Добруджа – Кит – Исперих. Тук като съдружник с разградския „почтен” бизнесмен, Атанас Дочев Петков, участва и съпругата на левия депут - Даринка Божинова. Е, ляво движение или партия не се прави с КАПИТАЛИСТИ! Няма как и това в световната практика го няма. Както рече журналиста Велизар Енчев – „ Лампите светнаха, грейна и всичко се видя”...? Видя се кои се облажиха от ПРЕХОДА и станаха КАПИТАЛИСТИ и кои бяха ограбените МЪЧЕНИЦИ на пладнешкото приватизационно... Прочитане на целия коментар крадене..? Гл.прокурор Филчев правилно е казал, , криминален преход, разбойническа приватизация, незаконно забогатяване...? Сега е късно да се реанимира нещо, което е ОКОНЧАТЕЛНО унищожено! Днес единствен господар е вилнеещия ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ! В България отдавна няма лява партия. Левата демагогия , лозунгите, дори държавната собственост, държавният капитализъм, или по-точно теократичен феодализъм, не правят една партия лява. Баща ми, лека му пръс, питаше как ще влизаме у комунизма, дали през парадния вход заедно, или един по един през задния вход. От 1980 до 1986 бях член на тази уж лява партия, която не благоволи дори да предупреди хората за чернобилската катастрофа и опасността, дишах отровеният въздух на Русе, преди това се чудех на къде да гледам като срещна някой от преименуваните ми съграждани. Когато ме изключиха за неплащане на членски внос, защото не исках да пострадам нещо и си траех, партийният секретар на електрофакултета във Русенският университет др. Палов, който мисля , че е жив и здрав и още е преподавател, недоумяваше какво става и ми показа графика си колко бил зает, как давал всичко от себе си, как в чехия куршумите свистели покрай него. Явно се гордееше, че е бил там. До него момент дори не знаех, че и наши войски са ходили да омиротворяват братята чехи. Мен тогава ме напуши смях, защото си спомних един фантастичен разказ. Там някакви затворници им организираха бягството и те попадаха на уж свободна земя където бачкаха до скъсване с антенки в тиквите докато ги изтискат окончателно.Този , обаче, нямаше нужда от антенка. След като ни водиха към светлото комунистическо , което бе вече факт за върхушката, която живееш по принципа на комунизма, "от всекиго според способностите, на всекиго според потребностите", което означаваше, че работеха колкото им се иска и вземаха пак толкова,но в един момент се оказа, че не им е достатъчно,че няма как със сигурност да уредят изчадия и внуци на софрата и този продажен, курумпиран елит си направи революция, преврат или пуч. Има ли значение. И се оказа, че е спазарил всичко със смрадливия западен елит, защото никъде на запад не ги подгониха за откраднатото и изнесеното от България. Защо частни банки финансираха банкрута на режима, защо отпускаха заеми , освен ако не са били сигурни, че след рухването ще има кой да ги плаща. Конвергенция на елитите в действие. 1986 аз знаех, че нещо такова ще се случи. Само датата не ми беше известна и се опасявах от гражданска война. Явно съм надценил българите, защото, ако бяха народ с достойнство просто трябваше да възстанат и да пратят върхушиката в Белене или поне да не им позволят да се занимават с политика и бизнес следващите 10 години. Очаквах, че след изборите за Велико народно събрание в парламанта няма да има и една четвърт от червената аристокрация , а те спечелиха. Колкото и да са били фалшификациите,все пак се оказа че пипалата на октопода са дълбоко в мозъците на обикновените изплашени и зомбирани българи. Интелигенцията, която би трябвало да оглави опозицията и прехода, се изплаши, пък и болшинството не си живееха зле на държавната ясла, така че на ченгетата не им беше трудно да прокарат съглашателска и страхлива позиция на кръглата маса, съгласиха се с безобразно фалшифицирания вот зо Велико народно събрание, подписаха конституцията, имаше Боянски ливади и т.н. и т.н. И ако все пак хората вярваха на СДС преди Иван Костов, след него вече никой не вярва на тази партия , освен апапите които нещо закачиха. Целият преход мина без да има реална грижа за хората и цената, която платиха е равносилна на геноцид, макар че всички бяха много загрижени. Сега, двайсет години по късно, няма дори синдикати. В България лява партия няма от момента в който бе унищожена социалдемокрацията,а синдикатите станаха казионни. Отсъствието на автентично ляво от европейски тип и изобщо на партии на ценностите, опорочава политическия живот и го превръща в цирк. Затова и клоуните са толкова много. Естествено вакуумът се усеща и опасността да бъде зает от истинска лява партия ще бъде с всички сили блокиран, включително и с такива "леви" проекти. Най-големият кошмар на управляващата олигархия е една силна, автентична лява партия, защото тя би имала най-големият електорат и би потърсила сметка за престъпленията и безобразията на прехода. |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Олекотена версия | Времето сега е: 9th September 2010 - 11:14 PM |