Joomla Templates Mobile by About Justhost

Дора Апостолова

Постоянна страница на политическия анализатор на ДРД"Идея за България"- Дора Апостолова. Този блог е единственото място, където материалите на Дора Апостолова са публикувани на български език -  само подбрани анализи, коментари и статии след 2009 г. до ден днешен. Дора Апостолова е също автор на голяма част от материалите в рубриките "анализи/ коментари/памфлети/призиви",  "коментари от фейсбука" и всички документи на ДРД"Идея за България", които не са публикувани тук, ще ги намерите в съответните рубрики на настоящия сайт.
Тук, в блога и, м
атериалите са подредени възходящо, като най-новият е публикуван най-отгоре
.
Dora112013
Визитка:
Дора Апостолова е родена юни 1951 г., политически философ, историк, преподавател по политическа история,  журналист, живееща във Финландия. PhD В началото на 80-те години се омъжва за финландски гражданин и до сега повече от 30 години тя живее във Финландия. Първо завършва специалност "история"( археология) в Софийски университет,  учи "Политическа история" в Хелзинския университет. Работила е като преподавател в Хелзинкия университет и Института за популярни знания – Хелзинки, в Мадридския университет и в два университета в САЩ, пише като политически анализатор в няколко западноевропейски и американски медии, а на български- само в настоящия сайт.
Автор е на книги, най популярните са: "Неолиберализмът-злият дух на Америка броди из Европа" и "Реалната демокрация на европейската социална държава", които се издават на няколко езика.

Дора Апостолова е автор e на две концепции:
1. За последния вид на капитализма- “
неолибералниянавлязъл 80-те години в Европа от САЩ, в който човечеството живее в последните 30 години, познат с още имена “финансов капитализъм“,“глобализъм“,“олигархичен капитализъм“ , "корпоративен капитализъм" и търси начините за борба срещу него, за прогонването му от България и Европа.
2. За европейската правова и социална държава т.н. Кейнсианска държава( под формата на дефиниция) ,представена най -добре в най-развитите европейски страни от северна и средна Европа-Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария, като антипод на неолиберализма и начин да се прогони от Европа и творчески разработва модела им за българските условия

Тя е последовател на лево-центристката западноевропейска идея за социална държава, която е обединение между лявата идея за социализъм на Маркс -Кейнс и либерализма на Адам Смит и се счита за антипода на неолиберализма.
В дефиницията тя
за първи път разглежда модела не само от социален, но и от правен и демократичен аспект, за да докаже, че реалната демокрация и правова държава са в основата на успеха на развитите европейски страни да изградят добра социална държава и с нея да постигнат голям материален и духовен просперитет. Тя формулира принципите на европейския демократичен модел "реалната демокрация" втъкани в правовата и социалната същност на държавата и предлага "реалната демокрация и правова държава" за новата лява политическа идея( нова социалистическа идеология) на Европа за борба срещу изключително радикалния десен реакционен и ретрограден американски неолиберализъм атакуващ и рушащ нейната социална държава. Същевременно, тя предлага на българското общество да води борба срещу неолиберализма и го прогони от България, като тази борба се състои в извършване на пълна смяна на неолибералната система наложена и в  прехода от последния елит на БКП с тази на западноевропейската социална държава ( Кейнсианска държава) на най-развитите страни от северна и средна Европа- 8-ката Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария, построили развития социализам на Маркс, за изкарването на България от националната катастрофа докарана през прехода, ликвидиране на родената от неолиберализма олигархична мафия, насочване България по пътя на най-развитите европейски страни и достигане на техния материален просперитет и жизнен стандарт.
Тя предлага и обединение на всички нови антинеолиберални сили в Европа в нов Европейски антинеолиберален алианс за атакуване на Европейския парламент в следващите избори, изкарването на неолибералите от ЕП ръководството на ЕС, държащи ЕС в хаос и дезорганизация, извършване кардинална промяна на курса на движение на ЕС за запазванете на европейската социална държава,  съюза и еврото и изкарване на Европа от опеката на САЩ и двойника му Путин. Тя предлага модела на най-развитите европейски социални и правови държави от северна  Европа( скандинавския мдел) да стане всеобщ модел на ЕС
Дора Апостолова е основател от 2004 г. в България на неправителствена организация "Движение за реална демокрация - Идея за България"( с настоящия сайт(www.ideyazabulgaria.org), което има за главна цел- борба срещу неолибералния капитализъм и  прогонването му от България с ликвидиране на олигархията- продукт на неолиберализма , цели също да популяризир идеите на реалната демокрация на развита Европа в България и да смени стеклото се в прехода в България много порочно политическа статукво с извършване на "мирна парламентарно-политическа революция", с мащабни законодателни реформи за смяна на неолибералната олигархична система от прехода наложена и поддържана в България от последния елит на БКП, с тази на европейската социална/правова държава представена най-добре в 8-те най-развити европейски страни от северна и средна Европа-Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария, 6 от които управляват ЕС.
Тя е ръководител на идеологическото ядро на ДРД "Идея за България", председател на УС на ДРД "Идея за България" .
В момента Движението е поело курс към преобразуването си в национално протестно антиолигархично/антинеолиберално движение и  създаване на свой  политически субект от нов тип лява партия с име НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ, въоръжена с новата социалистическа идеология и чийто учредителна декларация се намира в настоящия сайт( начало).
Дора Апостолова е и автор  идеологията на гражданската организация и партията “За реалната демокрация и правова държава“ развита във вид на ЗНАНИЕ и автор на ДОКТРИНА ( намиращи се също в настоящия сайт), за развитие на България като социална и правова държава по пътя на най-развитите европейски страни, където се показват начините, с които ще се смени системата и са заложени  механизмите за прогонване неолиберализма и ликвидиране на червената олигархия и политическата мафия. 
Дора Апостолова за себе си: Аз съм прагматик, не вярвам на психотронни сеанси и ясновидство. Единствено вярвам в съзнанието на човека. След II Световна война, откак Европа сложи на мястото на войната – трайния мир, издигна демокрацията на най-висок пиедестал и направи нивото на демокрация и правовата държава единствения фактор за растеж и прогрес, аз свързвам съзнанието на човека с разбирането за демокрация и правова държава. Сега голямото нещастие на народа ми е в това, че докато на запад се развиваше бурно демокрацията, а тя роди правовата държава, която донесе материалния и духовен просперитет на западноевропейските народи с 15 пъти по-висок жизнен стандарт от българите сега, то комунистите и системата им отказаха на народа ми да развива демокрацията и гради правова държава и го направиха пълен слепец. Тази слепота го доведе до клоаката на Европа и го направи най-бедния и най-пропаднал народ в Европа. Аз съм посветила живота си да повдигам съзнанието на моя народ, така както са го правели нашите деди будители от Възраждането, защото съм като тях идеалист и вярвам, че само така мога да отворя очите му за развития опит на Европа и покажа правилния път към спасението и просперитета. Местоположението и местоживеенето не прави човека богат, нито може да го спре да работи за народа си, ако се е посветил на него.
Когато я питат от кьде тази енергия и хъс за работа Дора Апостолова отговаря:
Обичам България и народа си повече от себе си! Искам неговото спасение. Българският народ загуби над 4 милиона човешки ресурси, половината от населението си през бандитския преход, в България бе извършен най големия геноцид в най-новата история на Европа, това още малко българи го осъзнават.  А аз го осъзнах след 30 години емигрантстки живот в чужди общества. ––––––––––
Е-мейлиТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , www.facebook.com/doraapostolova 
Предупреждаваме читателите си, че материалите на Дора Апостолова се намират под защитата на Creative Commons лиценз. Настоящия сайт не е издателство, няма редактор и коректор и е възможно в отделните статии да срещнете правописни грешки. Молим нашите читатели ако забележат правописни грешки, да ни предупреждават по е-мейла за да ги поправим.

!!! Аll articles in this site are published under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licence. If you have any queries about republishing please contact us . Please check individual images for licensing details CClisens
 

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Украинският политически анализатор Александр Мусиенко, в интервюто си по украинския ТВ канал FREEДОМ прави несъстоятелни изводи, че Русия няма да си отмъсти на България за помощта и към Украйна, защото тя военно е отслабена във войната си с Украйна. И Мусенко и водещия Сакен Аймурзаев си правят грешен извод, че най сетне България е тръгнала по европейски пътища. Това не е така.

От 30 години България е обвита в руския неолиберален олигархичен капиталистически модел, икономиката и е владяна от руски олигарси и те  вместо да насочат  развитието и  по европейски пътища,  я тласкат  в ръцете на Путин и неговия азиатски капиталистически модел.

Путинова Русия няма да отмъсти на България, защото добре знае, че 80% от българската икономика се държи от руски олигарси създадени от Путин и намиращи се под прякото му ръководство, които Путин направи „олигарси“ с раздаване на държавна собственост за 1 рубла и зад които той скрито държи и прикрива своите лични богатства, крадени от целия руски народ.

Българската икономика и руските капитали в нея правят Путин и олигархичното му обкръжение силни, с тях Путин води незаконната си война в Украйна, т.е с парите на българските данъкоплатци.
И това ще продължава до тогава, докато съществува режима на Путин и неговите олигарси.
Затваряне на вратите на България за навлизане на руски олигархични капитали в икономиката и и намесата на Путин във вътрешните и външни работи на България, може да се постигне само с прогонване на руските капитали от българската икономика и прилежащия им политически елит на България, обслужващ руските олигарси и техните капитали в България.

Първи и главен руски олигарх в България е българския „Лукойл“ - дъщерна фирма на руския държавен гигант „Лукойл“, монополист в производството на нефтени продукти и влияещ върху развитието на цялата българска икономика.
Българският „Лукойл“ се намира под прякото ръководство на Путин и някои негови олигарси, чийто регистрация Путин изнесе в офшорните банки на Холандия и сложи зетя си холандеца Йорит Фаасен за изпълнителен директор.

Тор Бьорголфсон

Руският олигарх от исландски произход Тор Бьорголфсон, един от най близките олигарси на Путин, чрез своята банка КСБ държи най важните сектори от българската икономика- БТК и цялата телекомуникация и заедно с Бойко Борисов( ГЕРБ) държи голяма част от българските банки - ОББ( СиБанка), Райфайзен банк и прочее.



Руските олигарси са скрити зад поставени лица- български политици, които са създали всички български партии и пълнят ръководствата им - БСП, ГЕРБ ,СДС( крилца и перца), ДПС, плюс малките ПП( издънка на БСП), ИТН(издънка на ГЕРБ), „Възраждане“( копие на партията на Путин“Единна Русия“).
Те прикриват руските олигарси и продължават да работят с руски олигархични капитали, дадени им лично от Путин. Ще изброя само някои имена- Овчаров, Кадиев, Гергов, Малинов, Нейков, Гечев ( БСП), Борисов, Горанов, Добрев, Домусчиев( ГЕРБ), Пеевски и Доган( ДПС), Костов и Прокопиев ( ДБ) и други... Руските олигарси в България са общо 38 парчета, които се крият зад 1000 топ български политици.
Руската олигархия криейки се зад български имена е илюминатора на българския преход, тя е ръководила всички политически процеси в България в целия 32 годишен български преход, тя ограбва българския народ, изнася печалбите си от българската икономика до цент в офшорни зони, от там те отиват в джоба на Путин и с тях Путин води незаконната си война в Украйна, т.е. с парите на българските данъкоплатци. А с помощта на своите политици в България руската олигархия е направлявала външната и вътрешна политика на България.
Така руската олигархия държи България без икономика, направила е българите най бедната нация в ЕС.

„Изнудване на България от страна на Русия с въпроси за газ, петрол, други въпроси“ (според Мусиенко) няма или ако има това са подготвени спектакли между Русия и България за прикритие съществуването на руска олигархия в България и ограбващата и роля.

Преки инвестиции на САЩ в България също няма. От как преди 35 години САЩ възприе неолиберализма като своя нова икономическа и обществена система, той промени своята външна политика. В офшорните банки на смесената американска и великобританска икономика, руските олигарси изнасят своите пари и по такъв начин облагодетелстват американската и английска икономики, които след голямата финансово ипотечна криза 2008 година разчитат единствено на руските пари да се движат.
Ако прочетете някакво английско име, сочено за инвеститор у нас, това не са американски капитали, а български, изнесени от Мултигруп в САЩ по линията на глобалния пазар на неолиберализма и от там се връщат под формата на инвестиции, този път собственост на руски олигарх скрил се под английско име, а българските политици му отварят вратите на българската икономика като инвеститор, приватизатор, концесионер.

САЩ от 35 години е спрял да инвестира по света, в замяна на това заедно с Великобритания прибират в своите банки всички изнесени руски пари. Те са прибрали всички руски олигарси, дали са им гражданство, правото да въртят бизнес и т.н. Центъра на Лондон е пълен с огромни небостъргачи собственост на руски олигарси, в САЩ големите корпорации и политиците въртят бизнес с руски олигарси. Републиканецът Тръмп върти бизнес с руски олигарси, утрои си богатствата благодарение на руски пари, а демократът Байдън сложи сина си Хънтър в бордния съвет на най голямата украинска държава посредническа компания за пренос на руски газ и с неговата огромна заплата храни семейството си.

По времето на Горбачовата перестройка, под предлог за преминаване от непазарната в пазарна икономика, КПСС взима курс за смяна на стария си модел „социализъм“ с нов- на „неолибералния олигархичен капитализъм“( познат с имената „неолиберализъм“, „глобализъм“, „финансов капитализъм“) , като сочи за пример „американския неолиберален икономически модел“.

Горбачов решава смяната на модела, но го реализира едва при наследниците си Елцин и Путин, които ЧРЕЗ ПРИВАТИЗАЦИЯ на държавната собственост, сменят икономическия модел на комунистическия „социализъм“ със 100% държавна собственост в 100 % частна, като е в САЩ.
Путин с икономистите си Гайдар и Чубайс уродливо копират модела на САЩ и раждат невероятна руска мутация, сега известна като „руски неолиберален капиталистически модел", изграден по комунистически - без демокрация и правова държава, властта съсредоточена в ръцете на средновековно сатрапския диктатор Путин, възродил фашизма в наше време.

Путин използва властта си да съсредоточи в ръцете си всичките ресурси и пари на най богатата страна в света Русия и да раздава източници и държавна собственост в икономиката за 1 рубла на свои хора, предимно от последния елит на КПСС.
По такъв начин Путин изгради отряда на руската олигархия от една шепа 600- до 1500 хора, на които раздаде природните източници на Русия и ги задължи да му дават до 50% от печалбите си за личния му джоб. Това Путин нарече "държавен капитализъм" и по този начин контролира и до сега всички руски олигарси. С изключение на 1-2 като олигарха Михаил Ходорковски, които отказа да му плащат дял от печалбите си.
Сега олигарсите му плащат войната в Украйна.

Путин подкупи не само руснаци, но и много чужденци- бизнесмени и политици и така направи отряда на олигарсите си интернационален от руснаци, българи, поляци, латвийци, чехи,сърби, граждани на Израел, белгийци, холандци, италианци ..., и които сега му помагат да води войната в Украйна.
За това на обкръжение на Путин, което повечето начитат „хунта“, не е изгодно падането на Путин от власт, защото се очаква в Русия да дойде на власт Навални или някой от последователите му, които отдавна говорят за огромната корупция на Путин и олигархичното му обкръжение, за нуждата от национализация и ликвидиране на олигархията в Русия.
В този случай Путин и олигарсите му губят богатствата си и за това те със зъби и нокти се борят да запазят властта на Путин, за да запазят и богатствата си!

Путин и Янукович

След това Путинова Русия налага неолибералния си модел на цялата бивша комунистическа система, в това число и Украйна и България и обвиват с руски неолиберален капитализъм цялата бивша комунистическа система.

В Украйна вносители на руския неолиберализъм са всички украински президенти управлявали от 1991 до 2019 година - Леонид Кравчук, Леонид Кучма, Виктор Юшченко, Виктор Янукович, Петро Порошенко.

Едва при идването на Володемир Зеленски започват дебати в украинския парламент и общество за ролята и мястото на руската олигархия в Украйна.
В 2019 година Зеленски прокарва закони за ДЕолигархизация и ДЕсъветизация на Украйна и макар голямото съпротивление на Москва и нейната агентура в Украйна, упорито ги прилага до ден днешен.

В България от 1989 година насам непрекъснато, до последния Румен Радев , са управлявали президенти, произлезли от последния елит на БКП, свързани трайно с руските олигархични капитали и отварящи вратите на България за навлизането им в икономиката на страната.
В това отношение България далеч изостава от Украйна.

Путин налага модела си и в Южна Европа, най вече Италия, където най добрия му приятел Берлускони, вкарва руския неолиберален капиталистически модел в Италия и с него в 20 годишната си власт успява да приватизира по най корупционен начин държавната икономика на Италия за членовете на своята партия „Форца Италия“, а сам той да стане крупен олигарх с въртене на бизнес с руски олигарси и техните олигарси.

Неолиберализмът е нов вариант на капитализма и крайно различаващ се от предишните форми на капитализма, най вече от Максовия "индустриален капитализъм", чийто формула Маркс намери и описа в своя „Капитал“.
Отличителното на неолиберализма е ГЛОБАЛНИЯ ПАЗАР, който липсва в предишните форми на капитализма и който стихийно движи капитала без правила и национални граници.
При неолиберализма по богатата страна дърпа парите и националните богатства на по слабата икономика в своите банки и я заробва.

Когато Рейгън издига неолиберализма в позицията на държавна идеология на САЩ, тогава американската икономика беше най силната в света и започва да привлича парите и националните богатства на целия свят в своите банки.
А когато Путинова Русия ражда своя неолиберален капиталистически модел, тогава Русия, като най богатата на природни богатства страна в света и в бившата комунистическа система, ражда своите олигарси, напълва ти с огромни пари и те завладява икономиките на страните в източна Европа.

Бившите бившите комунистически елити сменят системата „социализъм“ с „неолиберален капитализъм“ и остават на власт да оформят новия капиталистически елит, отварящ вратите на държавите си за навлизане на руски олигархични капитали в икономиките им.

У нас последният комунистически елит създава всички партии- БСП, СДС, ДПС, НДСВ, ГЕРБ и продължава да създава- ПП( патерица на БСП), ИТН(патерица на ГЕРБ), ДБ( патерица на СДС), Възраждане- патерица на партията на Путин“Единна Русия“ Самите украинци по ТВ канала си FREЕДОМ изнесоха данни, че руските олигарси по линията на глобалния пазар на неолиберализма, за периода 1989-2022, са изнесли над 5 трилиона долара вложени в офшорни банки и инвестирани в западните икономики.

Неолиберализмът претърпя крах в своята майка и мека САЩ, като предизвика в 2008 година най-голямата в историята на човечеството финансово-ипотечна криза и 5 финансови фалита на американската банкова система.
Светът започна да се оттърсва от него, но той продължава да се подкрепя и бетонира от управляващите посткомунистически елити в бившата комунистическа система на източна Европа.

Украйниците както и българите въобще не познават неолиберализма и не знаят какво се е случило в света ,Русия, Украйна, България...последните 35 години, нито виждат щетите на неолиберализма в страните си.

България е първата страна от бившата комунистическа система, която роди антинеолиберално, антиолигархично политическо движение ДРД „Идея за България“ ( с партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ) ideyazabulgaria.org, facebook.com/ideyazabulgaria и с него смята да извърши пълно преразглеждане на приватизацията, така да открие руските олигархични капитали в българската икономика и да ги прогони от България, заедно с слугите им политици.

Автор Дора Апостолова
27.07. 2023

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

izbori 2013

В избирателния списък на българските парламентарни избори от 20 години партиите държат съзнателно над 1 милион "мъртви души"( предимно на умрели хора), с които партиите оглавяващи ЦИК променят крайните числа в своя полза, променят и избирателната активност, и целия вот на българските избиратели.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Krasen StanchevКрасен Станчев, създателят на Института за пазарна икономика, звено от веригата на „Отворено общество“ на американски магнат Джордж Сорос бетониращ у нас неолибералния американски капиталистически модел, възпитаник на Ленинградския икономически институт, авторът на Костовата приватизация "за 1 лев", много ухажван сега икономист и постоянно цитиран в пресата

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
CenzuraНа 5 януари в 21 часа  администратора на "БНР Новини", Фейсбук ми забрани да пиша коментари. Причините са, че изказах открито мнение по следните въпроси:
1) окачествих Иван Костов като провален политик , с държавническите си решения и действия нанесъл огромен ущърб на държава,
2) нарекох Иво Христов- демагог на най печената партия БКП/БСП със 100 годишен стаж в демагогията,
3) нарекох нашите депутати- търтеи и слуги на червената олигархия,
4) протестирах за нарушаване на закона с политизиране на обществените медии от партиите на властта,
5) рекламирах учредителната декларация на изграждащата се нова партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ.
Правото на мнение се счита за защитено човешко право според БГ конституция, а отказа да бъде публикувано се окачествява като политическа цензура и се наказва по закона. Но у нас никой не прилага закона, защото нямаме независима от политическата власт съдебна система да съблюдава прилагането му.
Защо да нямам правото в обществена медия да представя нова партия, бореща се срещу статуквото ни? Нима само техните олигархични партии, окради българския народ и го направили на бедния в Европа, имат право да бъдат показвани в обществените медии? С какво право БНТ и БНР дават думата на проваления политик Слави Трифонов и неговата изкуствено регистрирана партия , производна на Мултигруп, за какво да ни губят времето и ни харчат парите да слушаме менторството на Славчо ?
Нечувано е в демократична държава, каквато е България по конституция, да се прилага политическа цензура в обществените медии, издържана с парите на данъкоплатците, включително и с моите. Това е подсъдимо както по БГ наказателно право, така и по Международното право.
Не ви ли се струва, че у нас продължава да тече старото тоталитарно комунистическо време, в което комунистите отричаха инакомислещите и забраняваха тяхното мнение да стане публично? Впрочем, то никога не е свършвало в последните 77 години, защото ни управляват комунисти, окупирали ръководствата на всички партии.
Всяка партия, в нарушение на закона, когато е идвала на власт политически е назначавала ръководството на обществените медии БНТ и БНР, а те от своя страна по линията на старата комунистическа шуробаджанащина са назначавали журналистическия състав на медията не на професионалния критерия, а на шуробаджанашкия, както беше в старата комунистическа държава.
За това обществените медии БНТ и БНР са пълни с некадърни журналисти, които канят и дават думата в медията само на провалени и мразени от народа бивши и сегашни политици, също и на представители на старата комунистическа интелигенция( Киркоровци..), преди 1989 година обслужвали елита на единствената партия БКП, след 1989 обслужва техните деца, превърнали се с незаконни и грабителски методи в крупни капиталисти, които дерат, подстригват народа, заблуждават още повече българите като им поднасят изопачена и манипулирана информация.
А обществените медии формират съзнанието на обществото! 
Поради липса на такива и продължаващото политизиране и оглавяване на обществените медии от бивши и нови комунисти, по старому верни изпълнители на политическите поръчки на властта, нашия народ и в 2022 година продължава да няма ново съзнание, да няма демокрация в обществото си, да не разбира „що е то правова държава“.
Правовата държава е продукт на развитата демокрация на Европа, издигната е от ВСВойна до сега като единствения фактор в Европа на развитие и прогрес, на нея западните народи дължат богатството си и високия си жизнен стандарт, сега с 15 пъти по висок от потуранеца българин, живял непрекъснато 77 години под управлението на комунистите, отказали му да живее в демокрация и да има правова държава.
За това и народа ни в 2022 година продължава се лута в тъмния тунел и не може да намери начините да свали от власт и лустрира посткомунистическата олигархична политическа каста, окупирала властта с незаконни начини и фалшифициране на изборите.
Банирането ми не е направено само от администратора на БНР, в него има участие дългата ръка на отдела „Специални разузнавателни средства“( СРС) към ГДБОП оглавяващ се до 2018 година от Рашков, сегашен министър на МВР, разполагащ с най модерни софтуерни програми.
Преди той се намираше под мишницата на Бойко Борисов, който го използваше да запушва устата на българите в социалната мрежа, а след падането му, СРС премина под мишницата на президента ни Радев и служителите смениха резбата, започнаха да работят за дошлата на власт БСП и със същия хъз да запушват свободата на словото на българите в социалната мрежа.
Не без известно е, че ГЕРБ и БСП са произлезли от БКП, почти сиамски близнаци, пълни с комунисти, служещи си с еднакви болшевишки методи на управление и мислене.
Властта премина от ГЕРБ в БСП, но къде е промяната се питаме? Има ли въобще такава?

Въпросът ще се отнесе до международния съд за защита на човешките правa в Страсбург!
Автор Дора Апостолова
https://www.ideyazabulgaria.org/autors/doraapostolova
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Glashatai2In the presidential and parliamentary elections on November 14, the two largest oligarchic clans - the BSP - former Communist Party, with 36 Russian-Bulgarian oligarchs and GERB , with only one oligarch - Boyko Borisov, fought for power, so that their oligarchs could reach the final goal - 18 billion euros that the EU gives to Bulgaria to overcome the effects of the pandemic and economic development.

BSP managed to defeat  by creating populist party, the Anti-Coruption Party  (PP), which won power through a rigged vote in the CEC (Central Election Commission).

PP is an artificially created party of the oligarchs of BSP and Radev. It was artificially introduced in the Parliament because the CEC was held by the BSP / Radev and they gave the PP several hundred thousand "dead souls" to make it the first party, in order for the BSP to hide behind it and continue to rule Bulgaria. Rest assured in this scheme, all future ministers in the new PP government will be from the BSP.

The BSP does not dare to rule openly, it has a very bad image both inside and outside Bulgaria. People hate it because they find it „ the brain of the bandit transition," and Brussels, along with it president, considers it as "Putin's Trojan horse in the EU."

BSP, the former Communist Party, is the most criminal party, which introduced in Bulgaria after 1989 from Russia the neoliberal oligarchic capitalist model, in which large finacial capital in the hands of a small handful of people, governs the parties and the state.
In this way, the BSP opened the doors of Bulgaria to invade the finascial capital of the Russian oligarchy, to conquer the Bulgarian economy, exploit the Bulgarians and export their profits to tax havens without reinvesting a single cent in the Bulgarian economy for its development.

By law, the CEC (Central Election Commission) is elected by the parties represented in parliament (as in the old communist state was once elected by the only BCP party), with the largest party heading the CEC.

In last 20-year the parties deliberately hold more than 1 million "dead souls" (mostly dead people) in electoral list, with which the parties holding the CEC change the final numbers in their favor, change the turnout and the entire vote of Bulgarian voters.

The falsifications started in 2009 by GERB. At the time, the CEC was held by the DPS party, and its leader Dogan,known as „the strategist of our bandit transition," manipulated the election with 1 million "dead souls" on the electoral roll, making GERB the first party in parliament.

Thus, GERB took over the CEC, as Boyko Borissov united his financial capital with those of the DPS oligarch - Peevski and Borisov ruled comfortably for 11 years, supported behind the scenes by the DPS.

During these 11 years, GERB manipulated all parliamentary and municipal elections in its favor, so it managed to retain power for 11 years - from 2009 to 2021.

After the elections on July 11 this year, the CEC fell into the hands of the BSP and it repeated GERB's frauds by falsifying both the presidential and parliamentary elections.

Elections are manipulated in only two other countries, Russia and Turkey, but both are not members of the EU, nor are they considered ás "European" or "democratic".

The two parties BSP and GERB are as the Siamese twins, descended from the last elite of the BCP
(Communist party), fed by the financial capital of the first oligarchic capital group Multigroup, with which the last elite of the BCP, which changed the name of the BCP to BSP, seized all old state socialist property.

All of Bulgaria's oligarchs left Multigroup, 2: 3 of Multigroup's financial  capitals came from Russia, which is why the Bulgarian oligarchs united with the Russian oligarchs and together conquered the Bulgarian economy.

In this partnership, the Russian oligarchs are stronger and lead the Bulgarians, because one Russian oligarch has at least 20 billion euros in wealth, and the Bulgarian oligarch at most 1 billion.

The Russian oligarchs export all their profits to tax havens without investing a single cent in the Bulgarian economy.

The oligarchs and their politicians are criminals without morals, because they have seized the Bulgarian economy in the most criminal ways that the
European rule of law does not know and would not allow.

Bulgaria has been under communist rule for 77 years, there is no independent judiciary (no rule of law) to fight corruption and oligarchy, our people do not know what a "rule of law" is, Russian-Bulgarian oligarchs rule all media, all humanities faculties and do not allow to talk about the European rule of law and the welfare state, about the transformation of communists from "fighters against capitalism" into big neoliberal capitalists - oligarchs and multimillionaires, about neoliberalism and political events in the world and Eastern Europe in last 35 years.
Bulgaria has no free media, all media are run by Russian-Bulgarian oligarchs. It is no coincidence that the international organization Reporters Without Borders holds Bulgaria 111 th on the list of freedom of speech, leaving only Russia and Zimbabwe behind
.

President Rumen Radev and BSP leader NinovaIn the elections on November 14, a RUSSOPHILIC COUP was carried out with catastrophic consequences for Bulgaria!

With the help of the CEC, the BSP has now managed to bring four of its parties into parliament - the PP, Slavi Trifonov's ITN, the BSP and Putin's Russian „Vazrazhdane“ party, with which the BSP intends to form a government coalition.

Probably, Kostov's "Democratic Bulgaria" will also join the government coalition, because they are part of the neoliberal oligarchic status quo of Bulgaria with oligarchs around Kostov and not coincidentally part of the voters voted for the PP.

BSP representative Rumen Radev will be elected president, who will direct Bulgaria's foreign and domestic policy towards Moscow, Bulgarian national security will be handed over to the KGB, Putin and his oligarchs will openly manage not only Bulgaria's economy, but and foreign and domestic policy, will seek to get
Bulgaria out of the EU and put it in Putin's Eurasian Union, to finally become a chewing gum in the mouth of the Russian oligarchy.

By the way, Russian financial capital fully controls the economies of the former communist countries of Eastern Europe - Hungary, Poland, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Baltics, through which Putin openly or behind the scenes directs their foreign and domestic policies, aims to undermine and divide the EU. in order to overthrow the EU, as it is now doing with Lukashenko.

The Bulgarian people must find the strength to stop the rigging
the elections by the CEC, because otherwise Bulgaria has no future, but remains in the hands of the oligarchy, which will crush them until it disappears from the map of Europe.

This can only happen at the International European Court of Justice and be done by the opposition to the current oligarchic status quo.

Now Bulgaria has no opposition in its Parliament, GERB cannot be this opposition, it is the Siamese twin of the BSP.

The real opposition must fight against the current neoliberal oligarchic capitalist status quo, seek to overthrow it in order to liquidate its product the oligarchy.

Such an opposition is DRD "Idea for Bulgaria", although outside the parliament. We are now building our party PEOPLE AGAINST THE OLIGARCHY, with it we intend to enter the parliament with a MAJORITY, first to build a RULE OF LAW, by enshrining in the constitution the rules of the European rule of law and EU law and with it to overthrow the current state of status quo and liquidate the oligarchy.

With the founding declaration of the PEOPLE AGAINST THE OLIGARCHY, you will read on the main website of the Movement, at this link, click the CONSTITUTIONAL DECLARATION OF THE PARTY 'PEOPLE AGAINST THE OLIGARCHY'.

Author Dora Apostolova - founder and head of DRD "Idea for Bulgaria", political analyst

For EUROPE-BULGARIA NEEDS HELP! Presidential elections in Bulgaria. What the status quo serving news agencies don't tell you?

Реклами от Google