Joomla Templates Mobile by About Justhost
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Велизар Енчев в студиото си в телевизия СКАТ-НФСБ
Новото издание на наш бай Ганьо от 21-ви век, привлечен от манипулациите на медиите ни- всички в олигархични ръце, тръбящи масово в един глас, че ляво ориентираната партия на Велизар Енчев е новата българска СИРИЗА се опитва да сложи ореол на ДС обкръжението на Енчев оформящо ядрото на неговата партия и да го представи като като нещо положително. „И какво от това -възкликва наш бай Ганьо - Я вижте Гоце и Иван от правителството на Борисов, нали и те са ДС?“


Този нашенец няма акъл да види мястото и ролята на ДС въобще, нито да види общото между ДС- тата на Енчев, Гоце, Иван и прочее, че всички те са под мишницата на КГБ, кланят се на Путин, работят за интересите на смесената по комунистическа линия руско-българската олигархия у нас, предвождана от пръв олигарх на Русия- Путин!!!

Eнчев е същият като Гоце слуга на руско-българската олигархия, цял живот се хранил от нейните пари и зависим от тях. Първо работи в телевизия“ 7 дни“ на руско-българския олигарх Агафонов, а след като Агафонов предаде щафетата на СКАТ, собственост на двамата мултимилионери с неизвестен произход на капитала Данчо Хаджиев и Валери Симеонов- продукти на Мултигруп, която пък от самото си начало е руско-българска олигархична групировка, родена от мозъчния тръст на последните елити на КПСС и БКП. Енчев стана учредител на партията на СКАТ- НФСБ, веднага направи НФСБ стратегически партньор на партията на мутрата Слави Бинев като го покани в студиото си и му отдели достолепно време, така обедини двете партии и заедно участваха първо в европейските ,а после в парламентарните избори.
Енчев влезе в НС с парите на мултимилионерите собственици на НФСБ и Слави Бинев, после се отцепи и започна да играе ”независима“ роля, но под диригентската палка на най-опитната и най олигархична партия - БСП със 100 годишен стаж.

Велизар Енчев и стратегическия партньор на НФСБ- Слави Бинев
Като се обяви за „независим депутат“ Енчев смело наплю ББ и го обяви за мутра, но като дойде време да се гласува, подкрепи неговото мутренско правителство. Обеща на ергените пенсионери, че ще им върне ергенския данък, който им удържаше бай Тошо само и само да му станат електорат. Обяви се за „ българска СИРИЗА“, но „забрави“ да без да каже на хората, че СИРИЗА е антиолигархична партия и се бори срещу своята финансово-корпоративна олигархия, а той -Енчев цял живот е слугувал на олигархични гъзове и също като Сидеров обслужва руско-българската олигархия без да вижда, че тя изяжда малка България заедно с парчето слънце, вода ,небе, земя, свобода и стандарт на българина.
Обръща се почитателно към депутатите на БСП в НС, което показва неговия корен и от къде му се дърпат конците сега.
Дори от трибуната на НС театрално се обърна към останалите народни представители и им каза “ Вижте се бе, всички сте олигарси!“, а в същото време е фен на първия олигарх на Русия – Путин, предводител на руско-българската олигархия.

Велизар Енчев написал автобиографична книга за ДС-одисеите си, като писал в нея, че бил щатен работник преди 1989 г в I-во главно управление на ДС-на разузнавачите, а то пък не било в ДС. Пълна дезинформация! Преди 1989 г ДС беше мозъчния тръст на единствената партия държавата Комунистическата, ръководеше се от Политбюро на ЦК на БКП и беше прибрала под шапката си всичко, което и най-малко засягаше националната сигурност. А нашата БКП се намираше под шапката и ведущата роля на КПСС и нейния мозъчен тръст КГБ.
След 1989 г последния елит на БКП-Луканов-Лилов , пак под ръководната роля на КПСС – Горбачов, наследника му Елцин и назначения от Елцин -Путин, смениха старата си комунистическа система с нова- на американския олигархичен капитализъм под предлог ,че преминават от непазарна в пазарна икономика. Руснаците го извършиха с американския план „Дълес“, а българите с американски икономически план „Ран Ъг“, като с него вкараха в България модела на американския неолиберален капитализъм и така отвориха вратите на България за САЩ и на нейния инструмент „Отворено общество“, бетониращ у нас модела на неолибералния олигархичен капитализъм. Планът „Ран Ъг“, беше поръчан в чикагската неолиберална икономическа школа от комунистите на двете първи партии БСП и СДС, след което Луканов го представи като доклад в НС и приет с ръкопляскания от депутатите на „БСП управляваща“ и „СДС опозиция“. Така Луканов обърна курса със 180 градуса, ликвидира старото идеологическо противопоставяне от времето на Студената война и започна да „стопля“ отношенията между САЩ и България, воден от новата линия на Горбачов и неговите приятелски връзки с Рейгън.
За да угоди на американците и по нареждане на ЦРУ и турското МИТ Луканов-Лилов разпуснаха ДС на 11 януари 1990 г. , даже между 1990-1996 г. физически ликвидираха бивши съветски чекисти, носещите голяма информация за САЩ. За да се спасят, част се скриха в миши дупки, друга част минаха под мишницата на страната на по-силния -КГБ, а нашите новородени след 1989 г партии създадоха свои ДС-та да ги подпомагат и техните олигарси в разграбването на България.
След разпада на СССР, КПСС бе ликвидирана и КГБ премина под мишницата на Путин, която започна да ражда и назначава новите олигарси на Русия излезли от последния елит на КПСС. КГБ започна да работи за Путин и новосъздадената от него олигархия водеща за носа и нашите разузнавачи, започнали да работят за икономическите интереси на смесената руско-българска олигархия под водещата роля на по-силната- руската. От тогава Енчев е горещ Путиновски фен и крепител, работил за и финансиран от руско-българската олигархия.

Някои ще кажат- той е бил разузнавач и работил за държавата! Да, но за коя държава става въпрос? До 1989 г имаше една държава, след 1989 г -нова държава. Преди 1989 г нямаше олигархия и ченгетата бяха идеологически работници, работеха за налагане идеологическата линия на КПСС и БКП у нас. След 1989 г старата комунистическа държава изчезна, дойде друга, но политическите носители и на двете държави останаха същите- комунистите, те продължиха да управляват и след 1989 г като се превърнаха от „борци срещу капитализма“ в новите хищни капиталисти- олигарси и мултимилионери от неолиберален вид. Излязлата от техните среди нова олигархия разграби и унищожи България и да не виждаш това, а напротив, да и помагаш в престъпленията и с използване на властта, вече те прави национален предател.
Преди 1989 г. ченгетата от ДС бяха идеологически работници на комунистическата държава, собствеността в икономиката беше една- държавна и те и нямаха как да крадат държавна собственост. Голямото лапане и крадене започна с държавната собственост след 1989 г, с внасянето у нас от последния партиен елит на БКП на модела на неалибералния капитализъм, създал олигархията, която извършила голямото престъпление на века- разграбила държавната собственост в икономиката, ограбила българския народ, унищожила съвременна България с над 3 милиона човешки ресурси, извърши най-големия геноцид в най-новата история на Европа, направила българския народ най-бедния и най-ограбен в Европа, а държавата му оставил „на доизживяване“.
Затова никой вече не го интересуват биографични книги за миналото, а всички са на общо мнение, че нужно не биографии и досиета в ДС преди 1989 г ,а да се правят НОВИ ДОСИЕТА на мутроолигархичните ни политици след 1989 г. с единствения критерий- колко държавна собственост си крал с използване на властта и колко си слугувал на новата българо-руска олигархия и подпомагал я да краде.
ОБОБЩЕНИЕТО НА КРАТКО: ДС зависи от вида на държавата. ДС е служба за национална сигурност на държавата и зависи от идеологическата същност на държавата. Преди 1989 г имахме комунистическа държава ,ДС беше мозъчния тръст на единствата партия БКП и се намираше под нейната шапка. След 1989 вече имаме друга държава - неолиберална олигархична държава с главна идеология- ПАРИТЕ НА ЕДРИЯ КАПИТАЛ, притежаван от олигарси и ДС бе трансформира да работи за олигархията и нейните партии. И тъй като нашата олигархия е смесена от първата си част с руската и под нейната водеща роля, нашето ДС влезе под шапката на КГБ, което започна да обслужва руската олигархия под предводителството на таткото и майка на олигархията - Путин и сам първи олигарх, започна да работи под диригентската палка на КГБ , да обслужва новосъздадената руско-българска олигархия и я подпомага в ограбването на българския и руски народ. Това не може да се нарече приоритет, а -НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.

Енчев е обслужвал преди 1989 г последния елит на БКП, а след 1989 започна да обслужва техните деца, сега станали едри олигарсии и мултимилионери с пладнешки грабеж и използване властта направили богатствата си с ограбване на всички в обществото. Такива като Енчев са много.Градяха бъдещето си с доноси,слагачество и да не забравим, че се и женеха по сметка за облаги.
Неоповержимите факти, които поднася Енчев са менте, манипулирани, завоалирани, както посткомунистическата ни мутроолигархия иска да бъдат поднесени, както на тях им е угодно и на която той служи от първия си час. Например, той говори срещу САЩ по същия начин както говори Путин, но не казва, че Путинова Русия и САЩ са днес еднакви обществени копия, че сега борбата между тях не е на идеологическа основа, както беше по времето на Първата студена война между СССР и САЩ, а на търговско-икономическа, става борба между техните олигарси за делба на световните енергийни и оръжейни пазари.

Това Енчев не казва, не казва и „малката“ разликата в между САЩ и Русия , че на мястото на американските олигархични корпорации, в Русия стоят олигарсите лично номиинрани от Путин и всички с произход в последния елит на КПСС. Същото става и у нас , понеже България възприе неолибералния модел от САЩ, но през Русия с „водещата и мъдра роля на КПСС и братската дружба между КПСС и БКП“. И понеже руските олигарси са по силните, дърпат парите на българските олигарси и ги изнасят в ...американски банки.
Да сте чували тези неща от устата на Енчев??? Никога няма да го чуете, защото той работи за посткомунистическото олигархично статукво на България, за олигарсите, които са му всички баджанаци по комунистическа линия!!!!
Само стари съвески промити глави, за съжаление има все още много в България, му вярват!!!
За това пенсионерът на БСП Симеон Радев му осигури своята пенсионерска партия за учредители на партията му.
Ето от нас да прочетете как посткомунистическата ни олигархия свързана с руската, заедно изнасят парите на малка България в американски банки и са я направили най-бедното место на света "Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция"

Вижте отбора от ДС-КГБ събрал се около Енчев, всички ортодоксални комунисти без разбиране за демокрация и правова държава, смешници с мозък застинал в 70-те на миналия век Икономистът проф. Дуранкев щял да прави социализирана икономика и сочи за пример тази на бай Тошо от 70-те години, без да говори за правова държава. Той не знае също, че западна Европа в лицето на най-развитите европейски страни от северна и средна Европа строят от 50 години социализирана икономика – икономически модел на техните добре изградени социални държава, но придружени със силно работещи правови държави, защото правовата държава е гарант за изграждане на добра социална държава, пази я и съхранява от разпад и унищожение. В тях няма и не се допуска раждането и управлението на държавата от олигархия, както в България, там управляваща е голамата средна класа заемаща 75-85% от обществото. А Дуранкев нищо не говори за ликвидиране на олигархията ни. Как Дуранкев ще строи в България социализирана икономика заедно с олигархията владееща цялата икономика и финансова система? Нали за да направи една икономическа реформа трябва да вземе разрешение от олигарха владеещ отрасъла? Или ще я строи в здрава братска прегръдка с олигархията?

Самият Енчев раздава обещания, че ще строи „скандинавски социализиран капитализъм“ също без да говори за правова държава. За него научи от мен 2005 г, в един разговор на четири очи и вместо да ме покани в студиото си да разкажа за него, той предпочете да плагиатства идеята и на следващата година се кандидатира с авера си си Петко Тодоров за кмет на София с идеята за скандинавски социализъм. 
Енчев никога не е бил в Скандинавието, нито си има представа от „скандинавски социализъм/капитализъм", не знае, че Скандинавието няма и не се допуска олигархия, нито предлага начини за ликвидиране на нашата олигархия. Той не знае , че в основата на високоразвитата социална държава на скандинавците стои тяхната силно работеща правова държава. Но и до сега Енчев нито дума е обелил за изграждане на правова държава в България, която да отвори пътищата за изграждане и на добра социална държава, нито знае какво представлява тя, а само тиражира популизъм и лъжи, под диригентската палка на самата олигархия!

СИРИЗА е антиолигархична партия, бори се срещу олигархията, нейните ръководили не са олигарси, нито са слугували на олигарси. Тогава, как Енчев със своето слугинажно на олигархията минало и настояще ще прави българската СИРИЗА?
СИРИЗА има широка програма за законодателни реформи за изграждане на правова държава, с която смята да ликвидира олигархията и смени неолибералната олигархична система на Гърция с антипода и- система на социалната и правова държава на Европа, представена в най-развитите европейски страни от северна и средна Европа. Има ли такава програма Енчев? НЯМА!
СИРИЗА се бори да смени системата само по законодателен път, със свое законодателно мнозинство в парламента и беше си поставила от първия си час задачата да влезе с голямо мнозинство в Парламента. За тази цел тя възприе тактиката на новите леви сили на Европа борещи се срещу неолибералния капитализъм, да гради голяма партия с многомилионна членска маса, като за 3 години СИРИЗА събра 3 милиона членска маса колкото половината гръцки избиратели, които на парламентарните избори на 25 януари 2015 г. я вкараха с мнозинство в парламента и сега СИРИЗА управлява със самостоятелно правителство и със свое законодателно мнозинство приема законодателни реформи.

Такива ли са целите на партията на Енчев? Енчев никога не е говорил за нужда от ликвидиране на олигархията и смяна на системата и не може дори с малкия си пръст да се мери със СИРИЗА, нито да получи като нея широка подкрепа от българското общество. При него отиват само стари комунисти седящи в 70-те години на миналия век, или нови путиновски комунисти свързани с капиталите на новата руско-българска олигархии или седящи на нейната трапеза. Това се вижда от речта на Енчев за масовата приватизация. Цялата вина за нея се хвърля на СДС, както винаги го е правила БСП, без да се каже нито една дума за мозъчния тръст на масовата приватизация и бандитския ни преход- Луканов, родоначалникът на БСП и дълбоко почитащ се в нея до ден днешен. Точно в линията на БСП, тя страда от амнезия ,че БСП и СДС заедно направиха икономическия план „Ран Ът“ за разграбване на страната, заедно го започнаха и са го изпълнявали до ден днешен неотменно, всички ключови политици на СДС са минали преди това през БКП и свързани с последния елит на БКП създал партия БСП.

Сега Енчев говори за първо създаване на движение, а след това на партия. И това Енчев е плагиатствал от "Идея за България", която започна 2004 г. като гражданска организация с името "Движение за реална демокрация- Идея за България" постепенно, с оглед на нашите крайни цели, следвайки процесите течащи от 3 години в Европа и борбата на новите леви политически сили срещу неолибералния капитализъм, ние еволюирахме идеята ни за създаване на политически субект с име ДВИЖЕНИЕ1 МИЛИОН-ПОБЕДА със стратегията на СИРИЗАи на нейните събратя в Италия- Чинкуе стеле( Движение 5 звезди) на Бепе Грило, ПОДЕМОС в Испания, за да реализираме идеята си за пълна смяна на неолибералната олигархична система от прехода, с тази на европейската социална/правова държава по модела на най-развитите европейски страни от северна и средна Европа. Достатъчно е да приемем и заложим основните принципи на тяхната правова държава, изградим ли такава, правовата държава по естествен път ще ликвидира мутрлоолигархията, извърши ново справедливо разпределение на собствеността в икономиката и ще изгради социална държава. 
За целта 9 години работихме за да разберем и усвоим развития опит на Европа, като направихме две науки и доктрина за развитието на България като социална и правова държава по пътя на най-развитите страни, в която показахме ясно как ще изградим първо правова държава. Има ли Енчев такава доктрина, говори ли за първо изграждане на правова държава, показва ли как ще я  изгради? НЕ, а само с акъла на 100 годишен комунист Енчев неясно говори за изграждане на социализъм, без да споменава за правова държава.

Енчев е поредното издание на мутроолигархията на БСП , каквито са и останалите 300 малки партии в регистъра създадени със стратегически план от Партията с две цели:(1) да разпръсква гласовете на българите в изборите и не позволят да се обединят в нова българска СИРИЗА, за да им отнеме крадените богатства и власт. Целта е също пак тя- столетницата да влезе в НС със задкулисно споразумение с Бойко Борисов, чийто партия ГЕРБ от 2009 г държи ЦИК и заграби за кой ли пореден път „вся власть советом“.(2) виждайки се провалена без електорат със силни вътрешни брожения и борби между олигарсите за власт, БСП готви партията на послушника си Велизар Енчев, за да може да се скрие зад нея и продължи да управлява, дои и постригва народа, както го прави цели 25 години със самостоятелни управления или скрита зад рожбите си СДС, НДСВ, ДПС, ГЕРБ.
3)
И както Сидеров, Бареков и сега създаващата се партия на Трифонов, Велизар Енчев цели единствено неговата парият да прескочи 1 % в следващите избори, за да си сложи в джоба няколко милиона сържавни субсидии. За това се е насочил към пенсионерите за избиратели. Едва ли те ще разберат как са мамени?!

Енчев е новия Бареков и наследникът на Сидеров, същият играч като тях, с техния актьорски талант, гони големите и топли доходи на депутат, държавни субсидии и партийни режийни– най големите в Европа ,без да вижда, че те са смъквани от гърба на най -бедния данъкоплатец- българският.

Да напомним на Енчев, че СИРИЗА обещаваше като влезе в парламента да се откаже от държавните субсидии. И така направи. Също така постъпи и съратника на СИРИЗА в Италия- „Движение 5 звезди“ на Бепе Грило. Питаме Енчев, защо не обещава същото на избирателите си и защо смъква от техните пенсионерки гърбове субсидиите си ?

Партията на Идея за България , има ясна позиция по отношение на държавинте субдии:
1) ако влезе в парламента под 50 %, ще се откаже от субсидиите.
2) Ако влезе мнозинство над 50 %, със свое законодателно мнозинство ще приеме закон с, който ще отмени държавните субсидии или ги направи 20 ст. на глас, само за хартия и мастило. Немислимо е най бедната страна в Европа- България да има най големите държавни субсидии- 11 лева на глас ,а най богатата - Германия да има само 0,40 евро на глас. Който не осъзнава тази мащабната корупция и геноцид, който вършат сегашните партии над българския народ,той е част от мутростатаквото и го обслужва.

Велизар Енчев постоянно чете и плагиатства от нашия сайт , попива всички казано от мен за СИРИЗА и го представя за свое, а своята партия- за „новата СИРИЗА“Дори плагиаства от мен термина "неолиберализъм"( също като Сидеров), но понеже не разбира неговата същност, говори неясни буламачи, като по този път изкривява или скрива истината за неолиберализма.
Спасява го единствено факта, че в България няма и помен на правова държава, която да го сложи на подсъдимата скамейка за кражба на интелектуална собственост.
 Но Енчев едва ли знае, че съм направила две науки- за неолибералния капитализъм и социалната/правова европейска държава, издадени в две книга на 4 езика, термините регистрирани в Creative Commons лиценз,  които идеолозите на СИРИЗА ползваха като пишеха идеологията и програмата на партията. Затова и написах този материал, в който се аргументирам защо партията на Енчев никога няма да стане българската СИРИЗА, нито той може да се мери на малкото пръстче на Ципрас, нито да се защити в бъдещ съд за кражба на интелектуална собственост, който възнамерявам да му спретна.

Дора Апостолова
7 април 2015г.
Коментар на Идея за България от Фейсбука

 

Добавете коментар


Коментари   
0 # Въпроси по повод на статията "Велизар Енчев и неговата Сириза ......"Леондиева 17-04-2015 18:54
              
     За плагиятстването съм напълно съгласна.В нашата нещастна България интелектуалния труд все още не е защитен.
     Моите въпроси към Вас:
      1.Защо непркъснато тръбят,че Гърция ще обяви фалит?Нашата държава не е ли в същото
положение?
       2.Защо Ципрас се обърна към Путин за помощ?Толкова ли е блокиран от Европейските ни партньори?
     
Отговор | Цитиране | Цитиране
+2 # ОТГ: Велизар Енчев и неговата СИРИЗА под диригентската палка на КГБ и мутроолигархиятаКолева 15-04-2015 13:00
Напълно споделям написаното, но все от някъде трябва да се започне, да видят хората ,че нещо са прави в техен интерес, да им се обясни за вредите от неолиберализма и от къде е дошъл, да се посъбуди позаспалото и убито патриотично чувство, да се направи и отграничението от имперските интереси на Русия ,и както е казал Вазов "Богатий с парите, учений с умът и всякой взимаше участие в това предприятие."u6
Отговор | Цитиране | Цитиране

Реклами от Google