Joomla Templates Mobile by About Justhost

Partiite
Този плакат не е на "Идея за България", попаднах на него в интернетното пространство и ми направи впечатление с въпиещата политическа невежест извираща от него.


В него за
виновник за тежкото и пропаднало състояние на държавата ни от прехода се сочи не същността на политическата система на България родена след 1989 г. , а бройката 240 народни депутати, които народът ни определя за "крадци"„ разбойници“ и „търтеи“, а като единствено решение се предлага намаляването и наполовина.
Всеки от нас знае, че "крадците"„ разбойниците“ и „търтеите" са много повече, но ние тук говорим за управляващите- т.е властимеещи
те, които пълнят парламента ни и където е концентрирана цялата власт в държавата. А именно те използват властта да си правят закони, с които "законно" да ни крадат. Тази власт им е дадена от българския избирател със своето съзнание и доброволен избирателен вот.

Авторът на плаката не разбира, че за да са нашите депутати- „разбойници“ и „търтеи“, причината е в обществената система, която ние упражняваме след 1989 г. Тази система предоставя на нашите „народни
избраници“- депутати легални условия и възможности за крадене и бандитстване на обществото и продажба националните интереси на народа си за свои джобни интереси, да се купуват и продават депутатите ни, като по този начин да подменят вота на избирателите си. Дори да не са 240, а на половината 120, това няма да спре нашите депутати да крадат и безчинстват, а системата ще предостави на тепсия на тези 120 депутати пълни условия да крадат като за 240.

BG Politici
Нашите депутати сега са идеален продукт на сегашните партии. От своя страна всички български партии са корпоративни, собственост на едрия олигархичен капитал, ЕТ търговски дружества на олигарси.
Политическата система на България след 1989 г . е продукт на новата система на неолибералния олигархичен капитализъм внесена след 1989 г. у нас от последния елит на БКП, с американския икономически план „Ран Ът“. Тя е пълно копие на американския неолиберален капиталистически модел и бе внесена у нас от последния елит на БКП под „мъдрото“ ръководство на КПСС. Той първо бе вкаран в Русия и от там нашите комунисти, под диригентската палка на по-големия брат КПСС я вкараха у нас с официален курс на единствената партия в държавата- комунистическата, държаща цялата власт в държавата си.
За това разказвам в материала си „ Как глобализацията превърна комунистите от борци срещу капитализма в едри капиталисти
Сега всички партии у нас са десни неолиберални партии и прокарващи американския неолиберален капиталистически модел под диригентската палка на „Отворено общество“ на
Джордж Сорос.

Има разлика в декора между американския и руски неолиберален модел и тя е в силата на икономиката. САЩ е с 11 пъти по силна икономика от Русия и едрия олигархичен капитал се намира в ръцете на големи олигархични корпорации - оръжейни, петролни , застрахователни дружества в съдружие с банките... .управляващи двете партии „републиканци“ и „демократи“, наричани „ партии на милиардерите“.
Сегашният президент Тръмп е милиардер от партията на републиканците, правителството му е съставено от милиардери със собствени корпорации. Оръжейния
т и петролен бизнес е с най- силни позиции и управлява двете партии - републиканци и демократи.
В Русия на мястото на едрите олигархични корпорации са поставени олигарсите, произлизащи от последния комунистически елит. Да добавим и вихрещия се от 25 години едноличен неолиберален посткомунистически режим на Путин вървящ по стъпките на татко си Сталин, сам номинирващ олигарсите и раздаващ им държавна собственост за 1 рубла.

Европа има друг тип държава - социална държава, която се счита за изградения социализъм на Маркс. Най-развитите и богати страни от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария,
Франция, Белгия същевременно са и социални държави. Така в света са се обособили два вида държавни системи – на Европа - социалната, и на САЩ – либералната, която американците в началото на 80-те години трансформираха в неолиберална, като към старата си либерална система прибавиха глобалния пазар.
Меж
ду двата типа държавни модела има съществена разлика не само в социалната система, но и политическата и икономическата. Двете държави имат и различни правни законодателства, което определя огромната разлика в същността на двата типа държави и морала на тяхната бизнес класа.
В европейската социална държава смесването на бизнеса с политиката се счита за мащабна корупция, има антикорупционно разделение на бизнеса от политическите интереси, което спира създаване на олигархия и едрия капитал да управлява държавата.
Това разделение, обаче, го няма в неолибералната американска държава. В САЩ политиците имат неограничено
право
да приемат в своите избирателни кампании финансиране от бизнеса, за това лобират във властта за интересите на големите икономически групировки или използват властта на партиите си за да трупат лично богатство.
В Европа е точно обратното, политиците не могат да получават финансиране от бизнеса в предизборните си кампании, а само от физически лица с определен таван, лобирането във властта за икономическите интереси на групировки или използване властта за лично обогатяваме се счита за мащабна корупция.
А в България, поради липса на правова държава въобще( работеща и независима съдебна система), никой не следи, нито показва прозрачно финансирането на политиците и партиите, нито е наказан някой от тях за корупция и нарушение на закона. За чистотата на финансирането на партии и политици в България се разчита единствено на техните собствени изявления. В парламента ни от 30 години се вихри мащабна корупция с "купуване и продаване" на депутати, но на съдебната ни система това  не прави впечатление. Липсата на работеща за обществото съдебна система е отворило вратите за вихренето на мащабна корупция в политическия живот на държавата и е завело България в клоаката на Европа, сочена за най бедната страна в Европа, управлявана от организираната престъпност.

Съдебните системи на двата вида държави - европейската и американската са също различни. Съдебната система на Европа, внедрена в законодателството на ЕС, изисква съдебната власт да бъде напълно независима от политическата власт
и поставена като НАДСТРОЙКА на обществото( не на държавата), да наблюдава отгоре действията на политическата власт и на часа ги изправя.
Докато в САЩ няма добро разделение на съдебната от политическата власт, ВСС и прокуратурата се избират от партиите на квоти и президентът ги назначава. Това се използва сега от Тръмп да назначи главния прокурор и част от главните съдии, с цел да стопират делата вдигнати срещу него.

Същото като на САЩ е
състоянието на съдебната система на посткомунистическа държава България. Всички наши партии след 1989 г, родени от последния комунистически елит и пълни с комунисти, по почина на старата комунистическа държава продължиха да държат стария избор на ръководството на съдебната система - ВСС от политическите партии на квоти и партиите да  бъдат работодатели на магистратите, така както правеше бившата комунистическа и единствена партия в старата тоталитарна комунистическа държава, която назначаваше ръководството на съдебната система.  Този политически избор на ВСС е бетониран в новата ни конституция правена 1990 г. от двете първи партии БСП и СДС, които народът ни нарича- "червените и сини комунисти".
Последният управляващ Бо
йко Борисов,  представящ се за най-големия „антикомунист“, борещ се срещу „комунистите“ на БСП (както сам говори), вместо да промени съдебната ни система по изискванията на ЕС, той салдо и морталдо направи да сложи свои хора в нейното ръководство и да завземе най-главната съдебна институция – прокуратурата, за да бъдат спирани делата срещу него и министрите му.
Абе вари го печи го, комунистът колкото и да отрича и без партийна книжка си остава комунист!
За Бойко Борисов имам друг материал озаглавен " Как БСП създаде явлението и модела "Борисов""
Сега управляващата ЕС страна Финландия е открила съдебна процедура срещу управляващата партия“Фидес“ на Виктор Орбан в Унгария и управляващата партия „Право и справедливост“ на Ярослав Качински в Полша,
за това, че не спазват законодателството на ЕС и продължават по почина на старата комунистическа държава да държат съдебната система зависима от политическата власт. Това добре се е използвало от Виктор Орбан да завлече за своите хора над 8 милиарда еврофондове, а съдебната система намираща се под неговата мишница, да го прикрива.
Наш Бойко Борисов ако си мисли, че членството му в ЕНП ще го спаси от подобна съдба, си е чиста самоизмама.

Поради липса на разделението между бизнеса и политиката, в САЩ частна собственост се трупа на принципа „граби и беж“. Както самият Тръмп, чийто бизнес е алъш вериш с недвижима собственост, използва голямата финансово-ипотечна криза разразила се в САЩ през 2008 г и довела до банкрута на 200 американски банки, завлякла къщите на милиони американци и оставила милиони без работа и без жилище, довела до положение 2 милиона бездомни американци да живеят в каналите на Ню Йорк, за да натрупа милиардите си за сметка обеднелия редови американец останал с 1 риза на гърба. А още след първата си година във властта, Тръмп увеличи богатствата си с 1 милиард долара и никой не го попита от къде е.

Тук се вижда бандитския характер и липсата на морал на американската неолиберална държава и нейната бизнес класа, чийто копие е и нашата нова неолиберална бизнес класа родена след 1989 г. Това социална Европа никога няма да позволи да се случи. През 2008 г в Европа не изгърмя нито една банка, социалната държава подсигурява на всеки жилище, труд и социална защита, достойно съществуване и старини.
А п
равовата държава на Европа не допуска частна собственост да се трупа по американски с „граби и беж“, а само с честен труд на много поколения.

Аз, живеещата вече 35 години в считаната за най добре изградена социална държава Финландия с добре действаща правова държава, съм видяла това с очите си и осъзнала със съзнанието си.
А българинът израсъл в мутренския ни преход, с втората след Италия бандитска бизнес класа покриваща се изцяло с новата му политическа класа и изродена в „мафия“, все още не го е осъзнал, понеже не познава другата Европа, а българските медии държани от руско-български олигарси съзнателно скриват от него истината за Европа.
Не случайно моят 15 годишен племенник в България, израснал в мутренския ни пр
еход, ме попита-“Лельо, и при вас ли бизнесмените са мутри?“. Какво видяло детето в мутренските ни преходни времена, такива са му и представите за останалия свят.

В политическият модел на Европа,
представен в изброените по горе развити страни и демокрации от северна и средна Европа, са забранени корпоративните партии, държавата се управлява не от 1% олигархични корпорации представляващи едрия капитал и държащи властта в държавата чрез партията си, а от голямата средна класа, заемаща 72-85 % от обществото.
В Европа има ИДЕЙНИ партии носители на мощни идеи за развитието на обществото напред, събиращи и реализиращи във властта каузите на гражданските организации. Например, до скоро считаната за най-силната в Европа социалистическа партия на Швеция обединяваше и реализираше във властта каузите на 68 000 граждански организации.
Тези разлики определят и по-високоразвития демократичен модел на Европа- РЕАЛНАТА( пряка, прозрачна, открита) демокрация и по нискоразвитата „представителна демокрация“
на САЩ, която самите американци намират за „фалшива“ ,
стояща със 100 стъпала под европейската реална демокрация.

Най -главната функция на социалната държава на Европа е да произвежда, така да трудоустроява своята средна класа. Докато неолибералната държава е пълен антипод на социалната, защото се отказва от производствата за сметка на парите и игри
те с пари. За същността на неолиберализма разказвам в друг мой материал със заглавие " Капитализъм и социализъм. Неолиберализмът направи Маркс неактуален. Търси се новия Маркс "
Ето защо САЩ, откакто издигна по времето на Рейгън неолиберализма за своя държавна идеология с главен идеолог „Отворено общество“ на
Джордж Сорос, загуби икономиката си, защото производствата и бяха прибрани от Китай и средната и класа бе ликвидирана.
По същия начин и България загуби икономиката си, след като внесе неолиберализма и по неговите правила новите ни капиталисти произлезли от старите комунисти заграбиха и ликвидираха производствата на старата социалистическа държава. Помислете за родните си места в България, запазили ли са сега поминъците си преди 1989 г.?! Всички производства на България бяха ликвидирани след 1989 г с извършеното разграбване на голямата държавна собственост.
Милиардерът Тръмп, който пръв от американските президенти разбра тези процеси, успя да вземе властта с обещанието да върне производствата на Америка от Китай. Но нали е милиарде
р и представител на едрия бизнес, той нищо не прави за възстановяване на средната класа на САЩ, а си служи с популистки методи за поставяне на митнически бариери пред китайските стоки и обявяване на търговска война с Китай.

Също като нашата нова неолиберална политическа класа, вместо да РЕинвестира обществения продукт в икономиката за възстановяване на старите производства и раждането на нови, тя предпочита да го краде и изнася в американски офшорни зони
известни с имената“данъчни райове“, като по този начин пълни американската хазна и държи празна българската, България държи без икономика и работната и ръка поради липса на трудови места и стандарт в родината, е принудена да напуска страната и да търси труд , стандарт и живот в други държави. Сега в година 2019 се оказва, че 2/3 от трудовата ни работна сила е навън.
Особено се прочу последният ни управляващ Бойко Борисов, финансов олигарх, държащ банките и цялата финансова система на България, чийто фирми крадат обществения продукт от еврофондовете и държавната хазна, а той отчита пред ЕС ръст на икономиката не с производства, а с въртене на държавните пари в банките си с огромни лихви, които вместо да влязат в държавната хазна,
понеже са въртели парите на българските данъкоплатци, влизат в джоба му.
В Русия положението е същото като у нас, с разликата, че на мястото на бат Бо
йко стои Путин и неговите 102 олигарси.

У нас е нужна не забрана на политическите партии, а ПРОМЯНА на същността на партиите- от корпоративни в идейни. Това ще се постигне само ако се смени същността на обществената система. Ние трябва да се борим с неолибералния капитализъм и го прогоним от държавата си, като сменим неолибералната капиталистическа система от прехода със социализма, или
със
системата на най-развитите европейски социални държави от северна и средна Европа.

Този плакат е плод на политически невежия българин, само констатиращ наличието на 240 разбойника в нашия парламент, без да е в състояние да даде решения за излизане от това положение, защото не може да разбере причината( същината на прехода) за да намери целебен лек за него.

До това положение ни докара живот в 45 години тоталитарен комунистически режим, с една единствена управляваща партия - комунистическата, сложила цялата държавата под мишницата и 9 човека ръководство на партията колеха и бесеха и определяха живота на останалите.
Това остави българите политически невежи, да не познават левите и десни политически идеи на Европа, които след II Световна война се развиха до върхове. Точно след II Световна война ние попадаме насила и след окупация в съветската комунистическа система, която изолира България от Европа, праща я в Азия, спира нашето обществено развитие и не развива политическата ни система.
Предполагам, че зад плаката стои БСП- първата неолиберална капиталистическа партия, крайно дясна партия на едрия олигархичен капитал, внесла неолиберализма в България, станала мозъка на бандитския ни преход, родила олигархията и всички останали партии- СДС, ДПС, НДСВ, ГЕРБ... по свое подобие, разграбила и разорила България, с 36 руско-български олигарси в ръководството си.

Вече стана ясно, че българския политически модел от прехода в година 2019 е  напълно провален. Ето защо най ловката партия БСП, разбрала, че е провалена в очите на българското общество, всячески се мъчи да остане на власт, като ражда нови и нови малки партии - всички останали от 300-те партии в партийния регистър са продукт на БСП (и нейния сиамски близнак ГЕРБ - двете най-големи олигархични партии ).
Примери са партиите на Бареков, Енчев,
Обединените патриотари, сега готвената на Слави Трифонов- всички те са продукт на БСП и готвени за неин заместник.
Партиите държат цялата преса на България, както и хуманитарното образование и чрез тях се мъчат да замъглят съзнанието на българското общество и го блъснат в глуха линия, за да не се вдигне и с гласа и съзнанието си изтръгне властта от ръцете на сегашния неолиберален политически елит, лустрира партиите им и ги прати в боклука на историята.

Собственикът на оформилата се втора голяма след БСП олигархична партия и
неин сиамски близнак – ГЕРБ  олигархът Бойко Борисов, за да обезсърчи народа си пък изрече крилатата си фраза „няма матрЯл“.
Някои нашенци негодуват, че сме позволили да я изрече. И на тези нашенци ще кажа, че са политически неграмотни, защото не знаят какво става в България последните 30 години.
Кой е позволил? Нито аз, нито ти, нито 90 % от народа повярва на думите на бат Боко!
Но ако тръгнеш да се съдиш с властта, правосъдие за обществото няма, защото съдебната система не е независима от политическата власт, а се намира под нейна шапка и изпълнява нейни политически поръчки. Също никоя медия не дава думата нито на мен, нито на теб, на този 90% невярващ народ, защото всички медии и цялата власт- съдебна, изпълнителна, законодателна, цялото хуманитарно образование се намират под мишницата на властта.
Дори бившият комунист  Бойко Борисов, също като бащиц
ите Сталин - Живков и наследниците им- бившите комунисти Путин и Орбан, оформя авторитарен режим като е сложил под мишницата си всички власти в държавата - съдебна, изпълнителна, законодателна ,медии и прочее и като Путин обявява опозицията си за "терористи"
Тези нашенци нямат основание да винят народа си, те трябва да винят властта и себе си, като избиратели с гласа си избрали тази власт.

За да ги има БСП и ГЕРБ причината е ,че българският народ не може да роди нова партия - ОПОЗИЦИЯ на тяхното мутростатукво, която да се изправи едновременно срещу двете бандитски партии, наречени от народа ни "чумата и холерата", закарали България в гьола на Европа и ги измете от политическия хоризонт на страната заедно с техните слуги и фенове.
Именно липсата на опозиция добре се използва от бат Боко да оформя авторитарен режим.

Проблемът е в това, че народът ни не знае каква опозиционна партия да създаде.
Нужна е идеология и политическа посока- „лява“ или „дясна“?! При това в ръцете на 38-те олигарси на двете най големи партии БСП и ГЕРБ , на шепа богати хора-капиталисти, са концентрирани всички
ресурси и пари на държавата, те са силни и богати, притежават цялата власт на държавата, останалият 99% народ е беден и без власт.
Не е лесно да да бъдат свалени от властта.

След II Светна война до сега, с развитието на демокрацията в Европа, раждането на Международното право поставило демокрацията и правовата държава на най висок пиедестал, в Европа престана да се внася отвън демокрация, всеки народ сам, със собствения си мозъчен и интелектуален потенциал чисти и оправя двора си само по мирен път, със силата на своя избирателен вот и съзнани , сменя системи, избира, сваля, качва и наказва корумпираните си политици, гради държавата си и определя сам бъдещето си.
Именно това следвоенно развитие на Европа нашия народ не познава, поради 45 години живот в тоталитарната комунистическа система и продължаващото след 1989 г управление на комунистите, пълнещи всички новородени партии.

Нужно е новата европейски ориентирана и възпитана българската интелигенция да изгради нова партийна идеология и специална тактика и стратегия, под нейния флаг да обедини вота на българските избиратели и те да вкарат "партията на народа" с голямо мнозинство в парламента, тя да не допусне старите партии в НС или да ги остави малцинство в него и по такъв начин ще им бъде отнета властта.

Изводи и заключение:  Диапазона на групата на главатарите( змията) на краденето на държавата вече 30 години нескончаем бандитски преход е 240 депутати-поставени лица на мафията от 38 руско-български олигарси и техните партии, държащи цялата власт в държавата концентрирана в законодателния орган- НС, заедно с политически назначените в изпълнителната власт - министри, зам.министри, до главен секретар и в местната власт- кметове и зам.кметове до общински съветници.
А, че крадците са много повече, сме съгласни, но те са родени и закриляни от властимеещите.
За да спрем краденето т.е да убием змията, трябва първо да и
отрежем главата. Сиреч- промените в България не могат да станат от долу нагоре, а само от горе надолу както говорим в тази статията и в нашата Генерална политическа линия.

Ние говорим за наказание само на тези, които ръководят и катализират парада на краденето, те създават условията да се краде масово. Те са 38 олигарси и ръководствата на техните партии управлявали държавата през прехода- БСП, ДПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ( и малките им слуги- патреОтарите, Воля, Бареков, Слави Трифоновци и прочее), заедно с поставените им 240 лица в местния парламент и 15 в Европарламента, изпълнителната власт от министри и заместник министри до главен секретар, още и кметове, заместник кметове до секретар и общински съветници в местната власт .
Тези големи риби представители на управлявалите
в прехода партии съзнателно спират изграждането на правова държава по изискванията на ЕС, която единствена има възможността да спре краденето по всички етажи на обществото.
Ние
смятаме да накажем и лустрираме първо едрите риби за КОРУПЦИЯ и ГЕНОЦИД- дадено ни от Международното право , а не за политически престъпления . Ако тръгнем да съдим политиците и големите крадци за политически престъпления и още 1 450 000 малки крадци пажове на големите, ще стани вакханалия т.е лов на вещици, която Европа няма да приеме и ще направи всичко да ни свали от власт!
Обаче, ние имаме възможност да накажем и малките крадци без много шум, со  кротце и благо, с извършване РЕВИЗИЯ на прехода!  Нашето движение единствено говори за извършване РЕВИЗИЯ на прехода, и не само говори общи приказки, но и има конкретен план за това, отразен както в Генералната ни политическа линия, така и в ДОКТРИНАТА ни, публикувана в главния сайт www.ideyazabulgaria.org с пълно преразглеждане на приватизационните, реституционни и концесионни сделки. Отделно ще се провери произхода на началния капитал на всеки милионер-бизнесмен, като по този начин ще се удари организираната престъпност и крадците на държавна собственост.
Това може да стане само ако първо изградим ПРАВОВА ДЪРЖАВА, с приемането на Нова конституция и Ново подзаконодателство, в които и да заложим правилата на правовите държави на развитите европейски демокрации и ЕС. Само правовата държава е в състояние да извърши ревизията и това може да стане само по законодателен път, в законодателния орган НС.

Т.е промените трябва да започнат от горе надолу, с промяна на законодателството.
С ревизията ще се извърши ново преразпределение на собствеността, по такъв начин ще се отнеме краденето както от големите, така и малките крадци.
По тези въпроси "Движение за реална демокрация-Идея за България" е търсило решение в последните 15 години , като внимателно е следяло и анализирало всички политически процеси в Европа и света последните 30 години, в главния си сайт www.ideyazabulgaria.org и помощния във фейсбука.


Дора Апостолова
Автор Дора Апостолова

27 август 2019 г.

Към началото на сайта >

Към блога на автора в сайта >

Добавете коментар


Реклами от Google