Joomla Templates Mobile by About Justhost

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

LogoKorica
Нашата главна цел е борба срещу олигархичния неолиберален капитализъм и неговия продукт-олигархията с нейните представители- политиците от всички партийни цветове управлявали България през прехода, сваляне завинаги от власт на посткомунистическата мафиотска политическа клика управляваща ни вече 30 години нескончаем преход, грабила и направила България най бедната страна в Европа без население, извършили на територията на България най големия геноцид в най-новата история на Европа, докарали най голямата национална катастрофа в най новата ни история.
„Движение за реална демокрация-Идея за България“ първо каза на българския народ, че от 30 години живее в нова система- тази на неолибералния олигархичен капитализъм по модела на САЩ, вкаран през Русия от последния елит на БКП, под ръководството на нейния по-голям "брат" КПСС.
Новороденият след 1989 г. нов български политически елит е продукт на новата система.
Какво ни донесе новата система и нейният политически елит се вижда с просто око още от границата- пълн
а разруха, бедност и нищета, изпаднахме в клоаката на Европа, станахме най - бедната страна в Европа, през бандитския преход загубихме над 4 милиона човешки ресурси, нацията се смали на половина умираща бавно и кротко в ръцете на неолибералната олигархия.
Последствията от бандитското разграбване и унищожението през прехода на икономиката на социалистическа България от всички управлявали партии- от първата БСП, през СДС, НДСВ, ДПС ,ГЕРБ фалшивите патрЕотари, са ужасни, влачим ги вече 28 години и от ден на ден все повече се задълбочават.

Поради унищожението на БГ икономика напуснаха страната над 3 милиона хора и то най-младите ,трудоспособните, образованите и възпроизводителите на нацията. Сега по-голямата част от трудоспособностите българи, около 2,5 милиона хора, са навън поради липса на икономика у нас, работят и пълнят чужди хазни , за да остава българската празна  и България умира без население и бъдеще..
В страната работната ръка е по-малко едва 2,2 милиона хора, които 80% са хронично безработни и с най-ниския жизнен стандарт в Европа. Милиони българи останаха безработни без социална защита, от тях 1 ,5 милиона на 50 години никога повече не можаха да си намерят работа и умряха незавършили 60 години - кой от притеснения, кой от инфаркти или инсулти.
Загубихме над половината си човешки ресурси, намаляхме наполовина.
В страната останаха само хора над 50 години неспособни да извършат революцията за сваляне мафията от власт, неспособни да възпроизвеждат нацията и за това тя кротко без съпротива гасне в ръцете на мафията.

Българите продължават да не осъзнават, че в България бе извършен най големия геноцид в най-новата история на Европа. И всичко това става с прилагане вече 28 години на  американския план „Ран Ът„ направен от двете първи партии БСП и СДС, донесъл на България нова обществена, икономическа и политическа система- на неолиберания олигархичен капитализъм в американския вариант, но внесена от Русия по комунистическа линия с "любовта между двете партии КПСС и БКП" с "водещата и мъдра" роля на КПСС и сателитната марионетска на БКП, оформила у нас неолибералния политически и обществен  модел на сегашна Путинова Русия.
Това никога няма да се забрави от народа ни и историята, забравят само тези, които са седели и ручали на някоя олигархична трапеза и обслужвали новото мутроолигархично статукво. 
И ние ще плюем паметта на нашите деди - революционери от Възраждането, ако не изправим нашите политици виновни за геноцида и катастрофата от прехода пред съда на историята, конфискуваме до 10-та дупка и вкараме в пандиза да завършат живота си, както постъпват  в правовите държави на Европа с корумпираните си политици.

Остава и ние да построим правова държава с правилата на развитите европейски държави, за да накажем политиците си и ликвидираме гнусната "Държава на прехода".

Европа отдавна е започнала борбата си срещу неолибералния капитализъм с инструментите на своята реална демокрация и правова държава. Най-добър пример е съседка Гърция, създала първата в Европа антинеолиберална партия“Сириза“ във вид на мощно протестно Движение, която сега управлява със самостоятелно правителство и законодателно мнозинство в парламента. Подобни на „Сириза“ и чисто нови партии са „Движение 5 звезди“( Чинкуе стеле) в Италия, „Подемос“ в Испания.
Крайно време е български народ, с такива огромни поражения от неолиберализма, да започне и той своята борба срещу него!

Но тази  борба западът води със съзнанието на обществата си. Нашият народ тепърва изгражда своето съзнание, защото 70 години непрекъснато управление на комунистите в две системи остави народа ни без разбиране за демокрация и правова държава ,духовно изостанал с 50 години от другата Европа.
Цялото политическо пространство на България е неолберално с партии собственост на олигарси и управлявани от едрия капитал . В техни ръце е цялата власт на държавата, икономиката, парите, медиите - всички ресурси на държавата.
„Идея за България“ от 13 години работи като Паисий за отваряне очите и повдигане на съзнанието на българите, при изключително трудни условия, обкръжена от монолитно неолиберално политическо статукво. То е малко съсловие, но богато и мощно. А „Идея за България“ е представител на останалия 99% много беден народ, който няма нищо.
В никоя медия не ни дават думата, защото не сме хора на статуквото , а работим против него. Дори нямаме пари да си направим своя медия. От 13 години вършим будителството само в два сайта- в главния сайт www.idеyazabulgaria.org и във фейсбука www.facebook.com/ideyazabulgaria за кратки коментари.

Борбата срещу неолибералния капитализъм и неговия продукт - олигархията ще водим по мирен демократичен път, с доброволния вот и съзнанието на обществото, както се бори и другата Европа.

Не целим стихийни и безцелни протести, а ОРГАНИЗИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА  БОРБА.
Макар България да бе първата страна от бившата комунистическа система, започнала да протестира срещу неолибералнотото олигархично мутростатукво от прехода и корумпирания си до зъби нов неолиберален посткомунистически политически елит, ние видяхме ме резултатите от стихийните протести, които текат от 2013 година насам в България - напълно безрезултатни. Посткомунистическа мафия, която внеси неулиберализма у нас, продължава да пълни парламента ни, да държи цялата власт "вся власть советом" както по време комунистическо - политическа, икономическа, изпълнителна, законодателна, съдебна, медии, хуманитално образование - да си прави закони с които "законно" да продължава  грабежа над нас.

Борбата ни е преди всичко политическа. Ще създадем политическа партия, която българския избирател със своето съзнание и доброволен избирателен вот ще вкара в Народното събрание с голямо мнозинство и там тя със свое законодателно мнозинство и самостоятелно правителство ще смени неолибералната система от прехода.

ДРД „Идея за България“ намери с каква друга система да смени системата на неолибералния капитализъм. Това е нейния антипод- системата на европейската правова и социална държава в лицето на 8-те най развити и богати европейски страни от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария. Ние сме изучили както неолиберализма, така и европейската социална държава и сме създали научни дефиниции за тях.Тактиката на нашата борба е описана в настоящата генерална политическа линия. А как ще се развива България като европейска социална и правова държава по модел на изброените 8 по-горе страни, ние сме показали в нашата ДОКТРИНА, която ще намерите в интернет страниците на Движението   www.ideyazabulgaria.org

Нашата идея е новия социализъм на Европа  -  запазване и развитие на европейската социална държава с инструментите на реална демокрация и лостовете на правовата държава работещи най-добре в изборените по-горе 8 най развити европейски социални държави, от тях взимаме пример и прилагаме в България техния развит опит.
Новият социализъм сега е идеология на новите леви сили в Европа.

Нашите врагове са всички управлявали български партии от прехода
, изповядващи само една идеология- на крайно десния неолиберален олигархичен
капитализъм като започнеш от БСП, през нейната проформа „опозиция“ СДС, заедно с ДПС, НДСВ, ГЕРБ и родените от тях 300 малки партии в регистъра. Най активно ни плюят БСП, която е много уплашена от нас, да не и заемем мястото на „единствена лява партия“ както се самообявя и лъже българския народ и изтеглим електората и. Също СДС( крилца и перца) приели за идеология представителната демокрация на САЩ, неговата външна и вътрешна политика и финансирани и ръководени от „Отворено общество“ на Финансовия магнат Джордж Сорос , издигнало Рейгън за свой идеолог.


Смятаме, че не е късно, времето настана, съзнанието на обществото е пробудено и това се вижда в изборите. На последните парламентарни избори са гласували не повече от 25% от всички избиратели, което не означава, че хората са безразлични към родината си, а защото отхвърлят мутростатуквото от прехода и не желаят да гласуват за нито една стара партия. Нашата цел е да обединим гласа на тези 75 % негласували под нашата идея за „демократична правова и социална държава- България“. Тези 75% избиратели в условията на работеща демокрация са огромна сила, която може да срине всяко мутростатукво. Ние се стремим да ги обединим и органидираме за борба под нашия флаг, с нашата идея " за реална демокрация, правова и социална държава България"

Ликвидиране на олигархията ще извършим чрез пълна смяна на неолибералната система от прехода със системата на социалната/правова европейска държава на най-развитите европейски страни от северна и средна Европа, 6 от които управляват ЕС. Смяна на системата ще се започне с пълна ревизия на прехода, ликвидиране на олигархията и връщане заграбеното от народа през прехода.
Със смяната на системата по естествен път ще свалим от власт старите комунисти от последния елит на БКП, създали всички партии, държащи политическата и икономическата власт в държавата вече непрекъснато 70 години, спиращи развитието на демокрацията и изграждане на правова държавата.

Но ние осъзнаваме отвращението на народа ни от партиите на прехода, той не е свикнал да участва в партии, защото е живял 45 години в тоталитарната комунистическа система, която нямаше политическа система, нито идейните партии на развития европейския запад, а само една партия- комунистическата, която налагаше своята реакционна идеология, не приемаше други идеи и гонеше и унищожаваше всеки опит за инакомислене. 
След 1989 г. българският народ отново не създаде политическа система, защото елитът на БКП без да пита народа си с нито една форма дна демокрацията смени старата система „социализъм“ с нова система на неолиберални капитализъм на САЩ, но дошла от Русия, с „мъдрата и ръководеща роля на КПСС“. Новият неолиберален модел не поддържа идейни партии, а само корпоративни партии. В  Българияизникнаха 300 корпоративни партии създадени от олигарси и издържани с техни пари, гонещи единствено икономическите интереси на своите собственици. Така комунистите превърнали се от борци срещу капитализма в нови червени едри хищни капиталисти- продължиха да управляват, от техните редици излезе новия неолиберален политически елит, покриващ се изцяло с новата бизнес класа на едрия капитал, придобит с много престъпни начини с използване властта на партията си за да ограбят държавна собственост и другите от обществото.

Организацията ни ще се развива в две паралелни структури:

1. Неправителствена организация сдружение „Движение за реална демокрация-Идея за България“, накратко ДРД“Идея за България“, което ще се развие като мощно антиолигархично-антинеолиберално протестно национално Движение с минимум 65 000 членска маса българи от всички краища на света . Организира се в местни структури и действията му и ще бъдат протести срещу мутростатуквото, но по конкретна кауза и едновременно във всички селища на страната, организирано от една централа, с една обща идеология и общи цели отразени в нашата Генерална политическа линия. Няма да позволим на никоя партия да яхва протестите ни и си провежда политиката. Прочетете рубрика "Членство и организация" изведена в начална страница всичко по организацията на движението.
Включете се в движението, всички заедно и организирано сме огромна сила, която може да смете настоящето мутростатукво и ще изкараме България от ръцете на мафията.

2. Неговата партия „НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ“-  западноевропейски тип лява социалдемократическа партия, бореща се срещу неолибералния олигархичен капитализъм, със собствена оригинална идеология пригодена за условията на България, върви по утъпканите пътища на развита Европа и следва нейния развит опит с цел коренно да промени и вдигне България от катастрофата на прехода, и направи българите богати като другите европейци.

Условията за членства са еднакви и за двете органзации! Всяка от тях има свои задачи и който иска да участва пряко в делото ни трябва да прецени силите си и избере да членува в една от тях или в двете едновременно.

НПО ДРД“Идея за България“ няма да участва пряко в политиката, тя ще ще подкрепя гърба на политическата си партия, като организира протестите, осигури избиратели за своята партия в бъдещи парламентарни избори, с които ще вкара партията си с мнозинство в НС за да извърши смяна на системата по законодателен път, ще осигури наблюдатели в парламентарните избори за извършване на паралелно преброяване.

Партията „Движение 1 милион - Победа“ ще бъде политически представител на гражданското сдружение ДРД“Идея за България“ във властта тя в НС ще реализира доктрината на ДРД „Идея за България“ за смяна на неолибералната обществена система от прехода с нейния антипод - системата на европейската правова и социална държава в лицето на 8-те най развити социални и правова държави от северна и средна Европа, като първото нещо ,което ще извърши в Парламента е поставяне основите на правова държава с приемане на напълно нова конституция и законодателство и залагане в нея правилата на правовата европейска държава.
След това правовата държава ще извърши пълна ревизия на прехода и по този начин ще свали стария комунистически партиен елит от властта и ликвидира неговата олигархия.Как ще се извърши ревизията на прехода сме разказали в нашата докрина.

Създаването на партия е абсолютно необходимост, понеже ние смятаме по демократичен и законодателен път, в законодателния орган- Парламента да сменим неолибералната система и статуквото от прехода, а в Българския парламент влизат само партии. Не може да разчитаме на мандатоносители, защото компромиси с нашите идеи и програма не правим.
В партията ще се влиза само ако сте член на гражданската организация ДРД „Идея за България“, доброволно , хора които искат да се занимават с политическа дейност, от чийто среди ще израснат бъдещите нови политици на България, некорумпирани истински европейски демократи, работещи само за благото на народа си под зоркото око на правовата държава. Партията ни ще бъде първата и единствена в България идейна лево-центристка партия със своя оригинална лево-центристка идеология, бореща се да направи България демократична, правова и социална европейска държава с инструментите на европейската реална демокрация и правова държава.
Учредителното събрание на партията ще се проведе тогава, когато съберем от редиците на гражданската организация не по малко 500 учредители и присъстващи на събранието и още минимум 2500 членове, както се изисква по закона за политическите партии.
Партията ще участва в избори само, ако гражданската организация достигне минимум 45 000 членове за да осигури по трима на наблюдатели във всички избирателни секции по света и у нас, за да се направи плануваното паралелно преброяване в изборите, с което ще се парират опити на властта да фалшифицира изборните резултати.

Никой от сегашните големи партии нямат членска маса, големите партии имат не повече от 50 члена седящи на олигархична трапеза около олигарсите им, липсва им електорат и те се добират до властта с купен електорат и фалшификации на изборите, а партията начело на ЦИК решава кого да допусне в парламента и на кого да даде държавни партийни субсидии.
Никъде другаде в системата на ЕС изборите не се фалшифицират, както става у нас вече 70 години непрекъснато управление на комунистите. Изборите се фалшифицират в други две страни вън от ЕС, където има диктаторски режими - Русия и Турция, но никой не ги смята нито за „демократични“, нито за „ европейски“ . И никъде другаде в ЕС няма държавни субсидии 11 лева на глас, както е у нас, в най-богатата страна Германия държавната субсидия е 0,40 евро само за хартия и мастило.
За това призоваваме - колкото по бързо увеличим редиците на гражданската организация, станем мощно национално Движение и регистрираме партията като паралелна структура, ще може да участваме в парламентарни избори и спрем комата на България умираща в ръцете на настоящия си корумпиран, посткомунистчески олигархичен елит.

Гражданското движение ще използва стратегията и тактиката на великия Васил Левски и ще работи и окопава само само в местни комитети( местни структури). С добре организирани действия и протести едновременно в много селища на страната, ще може да предизвикаме предсрочни избори.

За нас емиграцията е не само безценен човешки ресурс на България, но и наши потенциални членове, съмишленици и бъдещ електорат. Българската емиграция сега са нашите хъшове от Възраждането, живееща в развити европейски демокрация, усвоили техния демократичен опит и мислене, запознали се с тяхната правова държава. 99% от нея иска завръщането си в България и я направят също такава демократична правова и социална държава.
Ето защо „Идея за България“ гради в своята доктрина план за създаване на нови икономически, социални и бизнес условия в България насочени за целия български народ, като с това ще отворим вратите на българската емиграция да се завърне в Родината. Ще разчитаме предимно на гласовете на емиграцията, които са разбрали нашата идея „за реална демокрация, правова и социална държава“ тъй като са живели в такива страни. Докато народът ни в България продължава да е под управлението на бившите комунисти, които продължават да държат медиите и хуманитарното образование и да скриват от него истината за западна Европа и нейния триумфиращ от 70 години идеал за правова и социална държава.
2 милиона български емигранти, могат да прояват солидарност не в протести пред посолството- това е губене на време, енергия и кръв, а в като станат членове на в ДРД" Идея за България" и заедно с вътрешните българи на следващите парламентарни избори гласуват за нейната партия,  вкарат я в НС с голямо МНОЗИНСТВО и тя със свое законодателно мнозинство извършва промените, като сменя престъпната олигархична неолиберална система от прехода с тази на социалната държава на Европа, заложили сме на модела на най-развитите социални и правови европейски държави от северна и средна Европа - Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария, разучили сме го, направили сме наука за него, по него сме развили ДОКТРИНА  в която сме показали как България ще се развива в бъдеще като приложи опита на най-развитите европейски страни.
Това е призванието и задължението на емиграцията, ако искат да помогнат за да изтръгнем България от ръцете на ОЛИГАРХИЯТА, а те да се завърнат в нея ! Тази наша Генерална политическа линия показва ясно пътя ! 
"Идея за България" разчита на вота на българската емиграция и на нейните човешки и интелектуални ресурси да се влеят в нашето движение, очаква от нашите редици да се повяват новите политици на България, истински европейски демократи, прилагащи в България развития опит на Европа.


Ние призоваваме тези, които искат да бъдат полезни на каузата за която се борим да изберат една от двете организации според силите си. Ако не искате да участвате в политиката, най-малко станете член на гражданската организация ДРД“Идея за България“, така ще бъдете полезни на общото дело!

Троловете на мутростатуквото се опитват да ни обезверяват, като се провикват „Няма да стане, понеже много са обвързани със структурите на властта!“.
Не им вярвайте, обвързаните са 38 олигарси с 1000 партийни слуги и 1000 охранители на гузната им съвест, срещу 8 милионен народ по света и у нас- необвързан, беден, тънещ в мизерия и бедност, ненавиждащ мутренския си елит и гнусната „Държава от прехода“ !

Заявяването на членство в двете организации за сега става само по електронен път с попълване на електронен анкетен лист- формуляр СТАНИ ЧЛЕН. А тези които искат да влязат в партията прилагат и собственоръчно подписано заявление- декларация. Пълни подробности как става заявяване на членство при нас, ще прочетете в рубриката "Заявяване на членство" изведена на начална строница на главния сайт www.ideyazabulgaria.org

Тези които искат да участват в ръководните органи на гражданската организация или партията, прилагат автобиография и снимка.


Организациите ще се издържат само от членски внос и малки доброволни дарения. От бизнеса пари не приемаме и ще разчитаме на голяма членска маса. Членският внос е годишен. Членовете на гражданската организация и партията, поотделно или заедно плащат само един членски внос, според възможностите и по собствено усмотрение. За  2021 г. е определен следния членски внос:
Безработни, пенсионери, учащи, с минимална заплата внасят годишен членски внос от 10 лева
За получаващите средна заплата и над нея внасят 15 лева годишен членски внос.


Нашето Движение отрича изцяло сегашните партийни държавни субсидии от 11 лв на глас и има ясна позиция за тях в бъдещи парламентарни избори:

1)ако надхвърли 1% праг ще се откаже от субсидиите

2) ако влезе в парламента под 50 %, ще се откаже от субсидиите.

3) Ако влезе мнозинство над 50 %, със свое законодателно мнозинство ще приеме закон с, който ще отмени държавните субсидии или ги направи 20 ст. на глас, само за хартия и мастило.

По-подробно за двете организации и задълженията на членовете ще се запознаете в раздела ЧЛЕНСТВО И ОРГАНИЗАЦИЯ, чийто рубрики са изведени в НАЧАЛНА СТРАНИЦА на главния сайт www.ideyazabulgaria.org, там ще прочетете как става и заявяване на членство както в гражданската организация ДРД"Идея за България" така и в партия ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН ПОБЕДА.

Дора Апостолова-Идеолог и председател на УС на ДРД“Идея за България“
Тома Троев- заместник председател на УС на ДРД“Идея за България“
арх. Владимир Иванов- член на УС на ДРД“Идея за България“

и други членове от инициативния комитет

23 май 2018 г.


Прилежащ материал-
Кои сме ние и какви ни са намеренията?

Препоръчваме ви да прочетете нашия анализ
"
Новият социализъм сега е преди всичко борба срещу неолибералния капитализъм!"

Добавете коментар


Коментари   
+2 # На добър часДимитър Христов 14-08-2017 15:02
От много години участвам и следя политическия живот в страната, от създаването на Съюза на патриотичните сили...Свидетел съм, как на пръв поглед много приемливи политически идеи бързо се дискредитират и провалят. Дълбоко съм убеден, че не трябва да се допускат до партийното и държавно представителство, лица, членуващи в ТАЙНИ СТРУКТУРИ, или НПО-та финансирани от чужбина.Ако осмислите това и започнете да го изпълнявате ще успеете, в противен случай ще останете поредното разочарование за народа. Поздрави и успех!
Отговор | Цитиране | Цитиране
+4 # До г-н ХристовДора Апостолова 15-11-2017 21:36
Г-н Христов, вие изглежда не ни познавате, не сте чели нашите условия за членство. Ще ги прочетете на този линк ideyazabulgaria.org/.../3709-article-id-3709, изведени са в начална страница на сайта. Точка 8 от тях именно това казва.
Но мутренския ни преход не го спретнаха масоните, а нашата политическа класа, цялата произлязла от последния елит на БКП около Луканов, на които партията раздаде икономиката на страната за 1 лев и ги направи мултимилионери за 1 нощ на гърба на останалия народ.
Именно от този НОВ политически елит излязоха и масоните на България. Запитайте се ЗАЩО?
отговорът се крие м същността на масоните- отричащи хриситянската религия. И в същността на комунистите, също отричащи религиите.
Сегашния ни политичесик елит е произлязъл от бившия комунистически елит. Ето къде се крие отговорът на въпроса ЗАЩО масоните ицзлязоха от новия политически елит.
Отговор | Цитиране | Цитиране

Реклами от Google