Joomla Templates Mobile by About Justhost
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

logo star transparent arial 2
Гражданска организация „Движение за реална демокрация- Идея за България“ съществува от 2004 г. Ние сме българи както от средите на българската емиграция, така и живеещите в България, обединени с една цел- да търсим пътища за спасението на България от новото олигархично робство, донесено ни от последния елит на БКП, създал всички партии след 1989 г. и вкарал България в най-голямата и национална и хуманитарна катастрофа в нейната над 1300 години история. Отразили сме нашите виждания за миналото, настоящето и бъдещето на България в над 4 000 статии публикувани в главния сайт www.ideyazabulgaria.org  и кратките коментари във Фейсбук страницата ни www.facebook.com/ideyazabulgaria , от тогава до сега сме работили само като будители.
Отричаме мутроолигархичното статукво на България от прехода и всички партии. Работим за неговата пълна смяна!

Достигнахме до становището, че България може да бъде вдигната от катастрофата само ако се смени цялата обществена , икономическа и политическа система на неолибералния олигархичен капитализъм, който тече в България от 1985 г насам, с нейния антипод- системата на социалната/правова държава на Европа представена най-добре в 8-те най-развити европейски държави от северна и средна Европа- Швеция, Норвегия, Финландия, Дания, Германия, Холандия, Австрия и Швейцария

Проводникът  на неолибералния капитализъм в България и негов ангел хранител и пазител е фондация"Отворено общество" на американския магнат и олигарх Джордж Сорос, което е изградило целия преходен посткомунистически политически елит на България от всички червени ,сини, пембени, герберо-депесарски политически цветове, наложило му е обща идеология на крайно десния реакционен и ретрограден неолиберален капитализъм и заедно с него краде и плячкосва България.

Народът ни разбира, че трябва да се бори срещу настоящето мутростатукво, но проблема е, че не знае КАК да се бори и свали преходната политическа мафия от власт и ликвидира срамната „Държава на прехода“. Няма кой да му каже, а това трябва да бъде новата българска интелигенция, като водеща сила във всяко общество. Тя трябва да бъде европейски възпитана и насочена, да усвои сегашния развития опит на Европа- нейната реална демокрация и правова държава и го докара в страната.
Както направиха нашите деди от Възраждането, тогавашната интелигенция са били хъшовете, те в кафетата на Браила, Лион, Марсилия, Прага, Одеса, Братислава...и прочее усвояват тогавашни развит опит на Европа- идеите на Френската революция за свобода, равенство, независимост и справедливост, образоваха народа ни с тях - Левски с цървулите и словото Ботев с перото, Раковски с гениалната си четническа тактика и го вдигат на борба за своето Освобождение.

От 70 години развития опит на Европа се счита нейната РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ и ПРАВОВА ДЪРЖАВА. Но тъй като бившите комунисти продължават да ни управляват и след 1989 г. със стария си акъл и прийоми на управление от времето на бай Сталин и никога не са залагали на демокрацията и правовата държава, те блъскат напред, показват по медиите само своята стара комунистическа интелигенция, която няма никакво разбиране за демокрация и правова държава и завират всички ново в миша дупка, не му дават думата, спират появата на нова европейски възпитана интелигенция.
Единствен за сега представител на новата европейски възпитана интелигенция е нашето Движение "Идея за България" със смесен състав- български емигранти и живеещи в България, което е проучило сегашния развит опит на Европа, иска построяване на България като демократична, правова и социална държава по примера на най-развитите страни в Европа и показва точно пътища как да стане това.

Движението е развило ДОКТРИНА за бъдещето развитие на България като демократична, правова и социална европейска държава, като в нея стъпка по стъпка показваме как ще бъде извършена смяната на системата.
Следваме пътищата на нашите деди от Възраждането в усвояване и прилагане в България на развития опит на Европа.

Движението ще се бори за смяна на системата по демократичен политико- парламентарен път не отдолу нагоре, а отгоре надолу. Целим да спечелим мнозинство в НС и с наше законодателно мнозинство да приемем закони, с които да построим правова държава и сменим системата по законодателен път. Със смяната на неолибералната система ще бъде отнета властта от нейните политически носители- бившите комунисти и те ще бъдат свалени от власт.

Движение "Идея за България" е направила наука за неолиберализма( неолибералния капитализъм) - първо дело в Европа. Автор е проф. Дора Апостолова, нашия учредител и главен идеолог и е плод на нейния 10 годишен научен труд.
Тя е направила и наука за неговия антипод -европейската социална и правова държава. На базата на тези две науки, Дора Апостолова е изградила ИДЕОЛОГИЯ за нова лево-центристка политическа  сила за борба срещу неолибералния капитализъм. Идеологията е новата социалдемократическа идея, мотото и  е "За реална демокрация, правова и социална държава- България". С Дора Апостолова и нейните книги на български ще се запознаете в  нейния блог в главния ни сайт на линк http://ideyazabulgaria.org/autors/doraapostolova
От две години сме открили в главния ни сайт специални рубрики за тях. Целим с нея да направим нашата партия силно идейна и я изправим срещу крайно дясната неолиберална партия на едрия олигархичен капитал БСП, монополизирала лявото политическо пространство на България, не позволяваща да се роди нова лява политическа алтернатива за борба срещу неолибералния капитализъм и я сринем идеологически.

Партията ни НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ е западноевропейски тип лява социалдемократическа партия, бореща се срещу неолибералния олигархичен капитализъм, със собствена оригинална идеология пригодена за условията на България, върви по утъпканите пътища на развита Европа и следва нейния развит опит с цел коренно да промени и вдигне България от катастрофата на прехода, и направи българите богати като другите европейци. Тя е построена върху патриотичния национализъм на реалната европейска демокрация, насочена е срещу неолибералното олигархично статукво, отстояваща независима и национално отговорна политика, бореща се за демократична, правова и социална държава и всеобщо благоденствие на своя народ.

Ние сме последователи на лево-центристката западноевропейска идея за социална държава( западноевропейски социализъм), представена най -добре в най-развитите европейски страни от северна и средна Европа-Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария. Тя е обединение между лявата идея за социализъм на Маркс-Кейнс и либерализма на Адам Смит - с либерален тип икономика- либерализация на малкия и среден бизнес станал част от голямата средна класа, „бизнеса за всеки „с пълно равенство в бизнеса не само да се работи за интересите на едрия бизнес както прави неолиберализма, а най-вече за малкия и среден бизнес т.е за средната класа), държавата да не се управлява от едрия олигархичен капитал( САЩ, Русия), а от голямата средна класа заемаща 72-85% от обществото както е в развитите страни от северна и средна Европа.

Предлагаме да построим  социалната и правова държава на най-развитите европейски страни от северна и средна Европа изброени по-горе. Но не грубо копираме техния модел, а го адаптираме за българските условия и народопсихология.
Адаптацията е показана в нашата ДОКТРИНА за развитие на България по пътя и с развития опит на гореизброените развити европейски демокрации.

Ние сме създали ясна концепция за борба срещу неолибералния капитализъм и изграждане на социална/правова държава, използвайки развития опит на Европа. Имаме ясна визия как ще прогоним неолиберализма от България, кото сменим неолибералната система със системата на социалната/правова държава на изброените по гори 8 развити страни от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария. Изграждането на социална държава  ще стане като изградим първо на правова държава с правилата на правовата държава на изброените по-горе развити европески страни и я пуснем срещу мутростатуквото от прехода. Тя по естествен път ще внесе справедливост в обществото- намери и накаже крадците и престъпниците, извърши ново преразпределение на собствеността в икономиката, ликвидира олигархията и върне краденото от олигархията на народа. Без изграждане на правова държава е немислимо изграждането на социална държава. Правовата държава е стожера и гаранта за изграждане на социална държава, колкото по добре работи правовата държава, толкова по-добре изградена е социалната държава.

Казваме ясно, че отричаме държавните субсидии и се отказваме от тях ако влезем в парламента. Ако влезем в НС под 51% се отказваме от държавните субсидии. А ако влезем с мнозинство в НС също се отказваме от държавните субсидии и с наше законодателно мнозинство приемаме нов закон с който се отменят сегашните държавни субсидии от 11 лева на глас(най-големите в Европа смъквани от гърба на най бедния данъкоплатец-българския и мащабна корупция с неговите пари) и приемаме нов закон в който държавните субсидии стават 20 стотинки на глас, колкото за хартия и мастило.

Движението сега създава свой политически субект( партия) с име ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН - ПОБЕДА , като първата и единствена в България нов тип лево-центриска партия за борба срещу неолибералния капитализъм.
Организацията ни ще се развива в две паралелни структури:
1. Неправителствена организация( НПО) сдружение „Движение за реална демокрация-Идея за България“, накратко ДРД“Идея за България“ което ще се развие като мощно антиолигархично-антинеолиберално протестно национално Движение.
2. Неговата партия „НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ“
Това подробно е отразено в нашата Генерална политическа линия
Членуването  в гражданската организация  и партията става доброволно и поотделно. Идеологията ни е поставила условия за членство, а организацията е представена в начална странцица на главния сайт www.ideyazabulgaria.org. Записването при нас става чрез електронния формуляр СТАНИ ЧЛЕН.

НПО ДРД“Идея за България“ няма да участва пряко в политиката, тя ще ще подкрепя гърба на политическата си партия, като организира протестите, осигури избиратели за своята партия в бъдещи парламентарни избори, с които ще вкара партията си с мнозинство в НС за да извърши смяна на системата по законодателен път, ще осигури наблюдатели в парламентарните избори за извършване на паралелно преброяване по време на изборите.

Партията  ще бъде политически представител на гражданското сдружение НПО-ДРД“Идея за България“ във властта, тя в НС ще реализира доктрината на ДРД „Идея за България“ за смяна на неолибералната обществена система от прехода с нейния антипод - системата на европейската правова и социална държава в лицето на 8-те най развити социални и правова държави от северна и средна Европа, като първото нещо ,което ще извърши в Парламента е поставяне основите на правова държава с приемане на напълно нова конституция и законодателство и залагане в нея правилата на правовата европейска държава.
След това правовата държава ще извърши пълна ревизия на прехода и по този начин ще свали стария комунистически партиен елит от властта и ликвидира неговата олигархия.

Както развития европейски запад, българските партии трябва да са идейни, а не корпоративни и собственост на олигарси, каквито са сега у нас, да гонят членска маса и да се издържат само от членски внос и малки дарения на физически лица, да не им бъде позволено да взимат финансиране от бизнеса.

Сред нас няма нито един оцапан или пряко участвал в ограбването на родината през мутренския ни преход. Имаме железни условия за членство и не прощаваме на никой опит да бъдат прекрачени. Вече сме 65 000 организация на българи от цял свят обединени с една цел- спасението на България и ликвидиране на обединената мафиотска олигархична политическа шайка завзела властта и управляваща неизменно последните 30 години. Издържаме се само със собствени средства- членски внос и малки дарения от физически лица. От бизнеса не вземаме финанси, считаме го за мръсен и не желаем да ни води за носа. Ето защо ще разчитаме на голяма членската си маса.

Стари и нови партии на мутростатуквото усърдно преписват от нас, с цел да привлекат електорат и с него да се доберат до държавните партийни субсидии. Ние ги разобличаваме в нашата „Стена на позора“ в главния ни сайт. Ще ги разберете по оглавяващите ги стари политически муцуни, преписали машинално идеите ни без разбиране за правова държава, без да дават ясна концепция как ще я реализират. Никой от тях не говори за отказ от държавните субсидии, както ние говорим.

Мутростатуквото ни от прехода използват факта, че медиите са в негови ръце където съзнателно прикрива истината и не дава ясни политически знания на народа ни, за да привличат младите и неориентирани хора в своите редици, като по този начин ги зарибяват за свой електорат в бъдещи избори.
На младите и честни хора искрено желаещи да променят България ние ще кажем, че са подведени, авгиеви обори не се разчистват от стари политически муцуни създали ги, а само с честни хора, неопетнени в мръсния ни мутренско-бандитски преход.

Движението на „Идея за България“не е представена в настоящето българско медийно пространство, защото то се държи от хора на мутростатуквото, а „Идея за България“ се бори срещу него.
За това ние си правим наше медийно пространство, за сега представено от главен сайт www.ideyazabulgaria.org , ФБстраница www.facebook.com/ideyazabulgaria и Фейсбук форума https://www.facebook.com/groups/386898404732745/
То успешно работи, защото сме събрали не малко членове и сподвижници, които мислят с главата си, не вярват на нито един политик от прехода и искрено искат да променят България с нас. Ще разширим медийното си участие след като се регистрира нашата партия.

Ние се стремим да завоюваме съзнанието на 3 милиона негласуващи в изборите българи представляващи 73 % от българските избиратели, които най-сетне да разберат, че за да свалят мафията от власт, е необходимо да обединят гласа си под флага на нашата партия.

За нас емиграцията е не само безценен човешки ресурс на България, но и наши потенциални членове, съмишленици и бъдещ електорат .
Българската емиграция сега са нашите хъшове от Възраждането, живееща в развити европейски демокрация, усвоили техния демократичен опит и мислене, запознали се с тяхната правова държава. 99% от нея иска завръщането си в България и я направят също такава демократична правова и социална държава. Ето защо „Идея за България“ гради в своята доктрина план за създаване на нови икономически, социални и бизнес условия в България насочени за целия български народ, като с това ще отворим вратите на българската емиграция да се завърне в Родината. Ще разчитаме предимно на гласовете на емиграцията, които са разбрали нашата идея „за реална демокрация, правова и социална държава“ тъй като са живели в такива страни. Докато народът ни в България продължава да е под управлението на бившите комунисти, които продължават да държат медиите и хуманитарното образование и да скриват от него истината за западна Европа и нейния триумфиращ от 70 години идеал за правова и социална държава.
„Идея за България“ разчита на вота на българската емиграция и на нейните човешки и интелектуални ресурси да се влеят в нашето движение, очаква от нашите редици да се повяват новите политици на България, истински европейски демократи, прилагащи в България развития опит на Европа.

Очакваме от нашите членове и съмишленици да разпространяват нашите сайтове сред българите по света и у нас ,да ги привличат да участват в учредяването на партията независимо дали са далеч или близо, да си дадат гласа за нея. А влезем ли в НС тогава от трибуната му ще бичуваме статуквото и ще станем известни.

Ние нямаме лидери, защото смятаме, че не лидерите движат живота на човечеството напред, а ИДЕИТЕ. През мръсния ни бандитски преход се родиха много „лидери“, българското политическо пространство сега е пълно с „лидери“, но никой от тях не дал ИДЕЯ как да се ликвидира мутростатуквото и гнусната „Държава на прехода“. Единствена „ Идея за България“ дава на българския народ идеята и показва правилни пътища за ликвидиране на мутростуквото от прехода. Ние очакваме тепърва лидерите да се родят в нашите редици с усвояване на нашата идеология за изграждане на правова държава и морала, който тя ще роди във възроденото българско общество.
Призоваваме всички честни българи, обичащи родината си, искащи да се завърнат и живеят в нея и завършат последните си дни до корените си, да се присъединят към нас!
Започваме заедно битка на живот и смърт срещу настоящето мутростатукво от прехода!

Всичко за нас ще прочетете в главния сайт www.ideyazabulgaria.org .
Фейсбук страницата www.facebook.com/ideyazabulgaria е само за кратки коментари по текущи и актуални събития в света и Родината!

Дора Апостолова- учредител, идеолог и председател на УС
Тома Троев- учредител, зам. председател на УС
арх. Владимир Иванов, член на УС
и 100 членове на Националния съвет.

Прилежащ материал- Генерална политическа линия - Създаваме национално протестно антиолигархично/антинеолиберално Движение!

Добавете коментар


Коментари   
0 # ОТГ: КОИ СМЕ НИЕ И КАКВИ НИ СА НАМЕРЕНИЯТА?Петър Пашев 18-05-2017 10:29
Надявам се,че доста изчерпателно обясних с какво бих бил аз полезен на Сдружението,и смятам ,че би било добре ,да ме приемете!Не си насилвам късмета!
Отговор | Цитиране | Цитиране
0 # ОТГ: КОИ СМЕ НИЕ И КАКВИ НИ СА НАМЕРЕНИЯТА?Петър Пашев 18-05-2017 10:26
Петър Александров Пашев
Отговор | Цитиране | Цитиране

Реклами от Google